Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

Waarom een kilometerregistratie bijhouden?

Maakt u gebruik van een auto van de zaak? Als u niet meer dan 500 kilometer per jaar privé met de auto rijdt, hoeft u geen bijtelling te betalen. Het is dan wel belangrijk om een sluitende kilometerregistratie bij te houden. Ook wanneer u met een privéauto zakelijke kilometers rijdt, kunt u kosten voor gereden kilometers declareren met een kilometerregistratie.

Waarom is kilometerregistratie belangrijk?

Rijdt u in een auto van de zaak, dan is het verplicht om kilometerregistratie bij te houden als u de bijtelling wilt voorkomen. Daarbij is het belangrijk dat uw kilometerregistratie voldoet aan de eisen van de Belastingdienst. Klopt uw kilometerregistratie niet, of voldoet uw kilometerregistratie niet aan de eisen van de Belastingdienst, dan wordt uw kilometerregistratie niet als bewijsmateriaal gezien. Indien u toch meer dan 500 privékilometers per jaar rijdt in de auto van de zaak betaalt u bijtelling. Dit zijn de fiscale kosten voor het privégebruik van de auto van de zaak. De bijtelling wordt berekend op basis van een percentage van de cataloguswaarde van de auto.

Rijdt u zakelijke kilometers met een privéauto? Dan is het mogelijk om de kosten van de gemaakte kilometers gedeeltelijk terug te krijgen van de Belastingdienst. Hiervoor geldt een kilometervergoeding van €0,19 per kilometer.

Hoe houd ik een kilometerregistratie bij?

Het is dus van belang om een kilometerregistratie bij te houden. Dit kan op verschillende manieren:

  • Met een gratis kilometerregistratie Excel formulier waarin u al uw ritten bijhoudt.
  • Met een kilometerregistratiesysteem dat in uw auto geïnstalleerd wordt en alle ritten automatisch bijhoudt. Houdt er wel rekening mee dat het kilometerregistratiesysteem een keurmerk RitRegistratieSysteem heeft, zodat uw kilometerregistratie voldoet aan de eisen van de Belastingdienst.
ritregistratie auto

TrackJack PRO Fiscaal

Optie 1: eenmalige aanschaf

€229,95
I.P.V. €259,95

Gebruikskosten:
v.a. € 5,95 per maand

Bestel nu

OF

Optie 2: Lease All-in

€17,50
per maand

Gebruikskosten:
All-in

Bestel nu

Genoemde prijzen exclusief BTW.

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close