Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

Kilometervergoeding ZZP

Hoe werkt het precies met de kilometervergoeding voor ZZP-ers?

Online leest u veel over de algemene kilometervergoeding bij werknemers wat niet van toepassing is op u als ZZP-er. Daarom leggen we onderstaand uit wat de mogelijkheden  zijn en we vertellen u hoe gemakkelijk een kilometerregistratie bijhoudt.

Alles wat u in rekening brengt bij uw opdrachtgever is omzet. Ook de kilometervergoeding die u doorberekent valt hieronder. U mag hierbij zelf bepalen wat de omschrijving hiervan is op de factuur en ook de hoogte van de kilometervergoeding.

Wat is een normale kilometervergoeding?

Omdat u ZZP-er bent, bent u niet gebonden aan de “normale kilometervergoeding” van €0,19 kilometervergoeding. Sterker nog, de Vereniging Zakelijke Rijders  schreef eind 2020 een Position paper over  een reële kilometervergoeding. Lees hier het artikel over  de voorgstelde vergoeding die de VZR voorstelt.

Kilometervergoeding en BTW
Omdat u als ZZP-er een kilometervergoeding in rekening brengt aan de opdrachtgever is het omzet en over omzet betaalt u als ondernemer BTW. Dit betekent dat u ook BTW berekent over de kilometervergoeding.

Kilometers declareren in de boekhouding

Kilometervergoeding bij een “Auto van de zaak”

Alle uitgaven die u als ZZP-er doet om omzet te genereren mag u opgeven als zakelijke kosten. Dit betekent dat u ook de reiskosten als zakelijke kosten kan opgeven. Uw omzet wordt verminderd met deze kosten.

Als u met een auto van de zaak rijdt, hoeft u de kilometerregistratie niet per gereden kilometer op te geven, maar voert u de totale autokosten op. Dit zijn niet alleen de zakelijk gereden kilometers, maar ook brandstof, onderhoud, afschrijving, verzekeringspremies etc.

kilometervergoeding zzp gps tracker

Kilometervergoeding bij een “Privéauto”

Bij het rijden van zakelijke kilometers in de privéauto ligt de regeling iets anders. U mag niet zelf de hoogte van de kilometervergoeding bepalen, alle autokosten moet u financieren uit de € 0,19 kilometervergoeding.

Wat wel mag is de BTW terugvragen voor de zakelijk gereden kilometers. Dit betekent dat als u een bon hebt voor de auto waar BTW op staat u de BTW mag terugvragen.

Waar u op moet letten is dat de woon-werk kilometers – dus van uw huis naar de locatie van de opdrachtgever – géén zakelijke kilometers zijn.

zzp kilometerregistratie

Tip: gemakkelijk uw kilometers bijhouden

Als u als ZZP-er alle zakelijk gereden kilometers handmatig wilt bijhouden kan dit een tijdrovende activiteit zijn. Uw moet namelijk van elke rit het start- en stopadres bijhouden, de tijdstippen en het aantal afgelegde kilometers. Stel dat u 5 ritten per dag rijdt x 5 dagen per week, zijn dit al 25 ritten per week. Laat staan wat dit per maand betekent!

Natuurlijk kan dit makkelijker.

Bij het installeren van een kilometerregistratiesysteem in uw auto worden alle gereden kilometers automatisch voor u bijgehouden en verstuurd naar uw online account. U hoeft alleen maar in te loggen en ziet hier uw volledige kilometerregistratie. Het kilometerregistratiesysteem van TrackJack heeft ook nog eens een keurmerk voor de Belastingdienst zodat u zeker weet dat alles goed geregistreerd wordt.

rittenregistratie met keurmerk voor de zzp

Wilt u meer weten?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over kilometerregistratie via TrackJack? Dan helpen wij u graag verder via  010-8200190. Of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Offerte aanvragen of bestel direct online

Neem contact op met Michelle van TrackJack

TrackJack PRO Fiscaal 2 Kilometerregistratie

Registreer eenvoudig uw kilometers om te declareren aan uw werkgever, eigen bedrijf of klant.

Bestel direct online

Casper de Kwant over zijn ervaring met het kilometerregistratiesysteem

Gemakkelijk én Betaalbare kilometerregistratie

  • Al vanaf € 5,95 / maand  uit handen genomen
  • Alle kilometers automatisch geregistreerd
  • Voorzien van Keurmerk, conform van fiscus
  • Met   7 jaar bewaartermijn
  • Installatie bij u op locatie waar en wanneer u wilt

Een vrijblijvende offerte?     of bestel direct online

variabele bijtelling rittenadministratie

Als beste beoordeeld door ZZP Daily en ZZP Nederland

TrackJack Europe B.V. wordt niet alleen door Stichting ZZP Nederland aangeraden aan haar  55.000 leden, ook ZZP Daily adviseert ons systeem.

“We wisten dankzij Trackjack precies hoe we ervoor stonden.” – ZZPDaily.nl

zzp gpstracker

Blijf op de hoogte

Altijd de laatste ontwikkelingen in uw mail?
Meld u dan aan voor onze updates via de mail.

Meld mij nu aan

Blijf op de hoogte van TrackJack!

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding