Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

rittenregistratie belastingdienst keurmerk

Rittenregistratie Belastingdienst? Zo doet u dat.

U wilt voor de Belastingdienst rittenregistratie bij gaan houden.   Dit kan zijn omdat u een auto van de zaak rijdt en hier geen bijtelling over wilt betalen of omdat u een privéauto rijdt waar u de zakelijke kilometers van wilt registeren.
Wat de reden ook is, een sluitende rittenregistratie is voor de Belastingdienst van essentieel belang. We vertellen u onderstaand wat de eisen zijn van een rittenregistratie voor de Belastingdienst en welke opties er zijn om een rittenregistratie bij te houden.

Rittenregistratie Belastingdienst bij een auto van de zaak

Als u voor de Belastingdienst rittenregistratie bijhoudt, kunt u aantonen dat u niet meer dan 500 kilometer privé per jaar rijdt in de auto van de zaak.

Zou u dit wel doen, dan ziet de Belastingdienst het gebruik van de auto van de zaak als extra inkomen waarover belasting betaalt dient te worden, ook wel de bijtelling genoemd. Afhankelijk in wat voor auto u rijdt, betaalt u een bepaald percentage. Omdat dit percentage nog wel eens wil veranderen, houden we u in onze kennisbank op de hoogte van alle veranderingen in bijtelling per jaar.

Rittenregistratie-Belastingdienst-Zakelijke-Auto

Rittenregistratie Belastingdienst bij privéauto

Als u de privéauto gebruikt voor zakelijke doeleinden mag u € 0,21 per zakelijke kilometer aftrekken van uw winst. Daarnaast heeft u ook een BTW voordeel. Ook hier is een sluitende rittenregistratie voor de Belastingdienst nodig, zodat u kunt aantonen welke ritten zakelijk waren met welke adressen .

Rittenregistratie-Belastingdienst-Priveauto

Hoe houd ik een rittenregistratie voor de Belastingdienst bij?

Zoals u heeft kunnen lezen zijn er nogal wat eisen gesteld aan een rittenregistratie voor de Belastingdienst. Er zijn een aantal manieren om een rittenregistratie bij te houden.

De 4 beste oplossingen
GPS rittenregistratie  (TIP)

Met een GPS rittenregistratiesysteem worden alle ritten die u rijdt automatisch vastgelegd. Het kastje in de auto bepaalt door middel van GPS (satellieten) de locatie  van de  auto, verstuurt dit naar een online account en maakt hier een volledige rittenregistratie van.

Er zijn speciale GPS rittenregistratiesystemen voor de Belastingdienst die ook voorzien zijn van een keurmerk, bijvoorbeeld de TrackJack PRO Fiscaal

Handmatige rittenregistratie

Bij deze optie schrijft u elke rit die u rijdt – zowel zakelijk als privé – op in een schrift of boekje in de auto. Een tijdrovende bezigheid is (2 tot 4 uur per maand) waarbij u niet altijd de juiste adresgegevens direct bij de hand heeft en de kans op het vergeten van een rit groot is.

Rittenregistratie in Excel

Deze optie valt eigenlijk samen met de handmatige rittenregistratie. Het enige verschil hierbij is dat de handmatige rittenregistratie wordt overgenomen in Excel en hiermee digitaal wordt. Daardoor makkelijker te bewaren en aan te leveren bij de Belastingdienst uw rittenregistratie opvraagt. De Belastingdienst kan immers tot 7 jaar terug de rittenregistratie opvragen.

Rittenregistratie App

Een app voor op de smartphone die de rittenregistratie bijhoudt is een semi-automatische oplossing. In de praktijk betekent dit dat u de app activeert zodra u in de auto zit, aangeeft dat u gaat rijden en de app houdt de ritgegevens bij. Het beëindigen van de rit geeft u ook aan in de app en op deze manier wordt er een rittenregistratie samengesteld.

Let er bij deze optie op dat u nooit vergeet de app te activeren en dat u een smartphone lader heeft in de auto. Dergelijke apps kunnen veel van de batterij vragen omdat deze continu aanstaan en locatiegegevens verzamelen.

 

TrackJack PRO FISCAAL 2
VOLLEDIG Fiscus proof

Kies voor de beste rittenregistratie met TrackJack.

 • Hardware én installatie op locatie nu voor maar €199 excl. BTW
 • Gegarandeerde beste prijs garantie!
 • Voorzien van Keurmerk RRS

Bestel nu mijn rittenregistratie

Nog vragen of wilt u een offerte?

We helpen u graag. U kunt hiervoor contact opnemen met één van onze accountmanagers via  010-8200190 of klik op onderstaande link en wij nemen spoedig contact met u op voor het doorspreken van uw wensen.  U kunt rekenen op een goed advies en heldere werkwijze.

Een vrijblijvende offerte aanvragen

Neem contact op met Michelle van TrackJack

Waar moet een rittenregistratie voor de Belastingdienst aan voldoen?

Houdt u voor de Belastingdienst rittenregistratie bij, dient u het volgende te vermelden:

 • Het merk, type en kenteken van de auto
 • De periode waarin de auto tot uw beschikking staat
 • Per rit: de datum, de begin- en eindstand van de kilometerteller, het adres van vertrek en aankomst, de route die u heeft gereden, karakter van de rit (privé of zakelijk) en de privé-omrijkilometers als u tijdens dezelfde rit zakelijke kilometers rijdt.

TrackJack kilometerregistratie

Keurmerk ritregistratie

Als u op zoek bent naar een rittenregistratiesysteem is het verstandig een systeem dat is voorzien van het keurmerk Ritregistratiesystemen.

 • Gegarandeerd van een sluitende ritregistratie
 • 100%  fiscus proof én fraudebestendig
 • Controleverlichting  bij controle van de Belastingdienst
 • Voldoet aan strengste  privacy regels
 • Verzekerd van  continuïteit
 • Goed voorbereid voor toekomstige regelgeving

Meer over het Keurmerk RRS

sluitende rittenregistratie voor de Belastingdienst

Op de hoogte blijven van ritregistratie voor de fiscus?

Meld u aan voor onze updates via de mail

Meld mij nu aan

Blijf op de hoogte van TrackJack!

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding