Kies uw taal

Keurmerk Ritregistratie

Rittenregistratie keurmerk belastingdienst, volledig fiscus proof

Als u op zoek bent naar een rittenregistratiesysteem is het verstandig een systeem dat is voorzien van het keurmerk Ritregistratiesystemen. (Keurmerk RRS)

Waarom dit verstandig is en waar u op moet letten, leggen we u onderstaand uit.

 1. Het Keurmerk Ritregistratie geeft zekerheid
 2. Het biedt waarborging privacy en veiligheid
 3. Zo herkent u het Keurmerk Ritregistratiesystemen
 4. Ritregistratiesystemen met keurmerk
 5. U bent goed voorbereid voor toekomstige wetgeving
 6. Over de Stichting Keurmerk Ritregistratiesystemen

kilometerregistratie betaalbaar voorzien van keurmerk Ritregistratiesystemen

Het Keurmerk Ritregistratie geeft zekerheid

Er zijn wel 100 leveranciers van ritregistratiesystemen die grote verschillen hebben in betrouwbaarheid en zekerheid van een juiste rittenregistratie. Zo ook de veiligheid van o.a. de persoonsgegevens. Ritregistratiesystemen met het Keurmerk Ritregistratiesystemen (Keurmerk RRS) voldoen aan alle eisen van de Belastingdienst en aan de strengste regels met betrekking tot privacy, veiligheid en fraudebestendigheid.

Als u dus een systeem met keurmerk koopt, dan kunt u er op vertrouwen dat u een gedegen en goed ritregistratiesysteem koopt.

 • U bent gegarandeerd van een sluitende ritregistratie
 • 100% fiscus proof én fraudebestendig
 • Controleverlichting bij controle van de Belastingdienst
 • Voldoet aan strengste privacy regels
 • Verzekerd van continuïteit ritregistratie leverancier
 • Goed voorbereid voor toekomstige regelgeving

fiscus proof ritregistratie

Het biedt waarborging privacy en veiligheid

Met het Keurmerk Ritregistratiesystemen is ook de privacy van de berijder gewaarborgd.
Een branche of sector kan een gedragscode opstellen voor de manier waarop deze omgaat met persoonsgegevens. In een gedragscode maak de branche of sector de algemene normen uit de Algemene Verordening Gegegevensbescherming (AVG) concreter.

In de privacy gedragscode staat omschreven op welke manier het keurmerk ritregistratie omgaat met persoonsgegevens binnen de branche. Deze gedragscode is beschikbaar bij de leverancier van het ritregistratiesysteem.

Zo herkent u het Keurmerk Ritregistratiesystemen

Systemen met het Keurmerk Ritregistatiesystemen herkent u aan het keurmerk logo. 
Let er wel op dat het keurmerk uitsluitend wordt uitgereikt voor ritregistratiesystemen en niet aan leveranciers. Het wil dus niet zeggen dat als u een keurmerk op de website van een leverancier ziet staan, dat álle producten voldoen aan het keurmerk. Daarom is het belangrijk dat u controleert dat bij het ritregistratiesysteem van uw keuze het keurmerk wordt getoond. Als u hierover twijfelt, kunt u altijd contact opnemen met de Stichting Keurmerk Ritregistratiesystemen. (Keurmerk RRS)

Keurmerk Rittenregistratiesystemen

Ritregistratiesysteem met keurmerk

Keurmerk ritregistratie TrackJack

Op 14 november 2013 heeft TrackJack Europe als één van de eerste ritregistratie leveranciers het keurmerk ritregistratie in ontvangst genomen.
Dit betekent dat de rittenregistratie van TrackJack voldoet aan specifieke eisen van de Belastingdienst en daarnaast alle eisen en normen vanuit het keurmerk. Lees hier meer over het gekeurde ritregistratiesysteem van TrackJack.

TrackJack Europe heeft ook deelgenomen in de klankbordgroep van de Belastingdienst en heeft haar expertise hierin gedeeld. “Wij zien de ontwikkeling van een keurmerkcertificaat voor de ritregistratiesystemen als een grote toegevoegde waarde binnen de markt van ritregistratiesystemen. En voor de klant een extra handvat tijdens de kwaliteitsbeoordeling.”, aldus de heer S. de Potter, CEO TrackJack Europe.

U bent goed voorbereid voor toekomstige wetgeving

Met het oog op toekomstige fiscale regelgeving wordt terugkerend gesproken over betalen naar gebruik.
Een gestaffelde bijtelling zou een toekomstige manier van heffen kunnen zijn. In dat geval betaalt u bijtelling afhankelijk van het aantal gereden privékilometers.

Of deze vorm van belasting er komt, is vooralsnog onduidelijk. Het zou echter goed kunnen. In veel scenario’s van toekomstige belastingheffing is het registreren van het verschil tussen zakelijke en privékilometers logisch. Met een ritregistratiesysteem dat is voorzien van een keurmerk bent u optimaal voorbereid op de toekomstige wetgeving.

Houd tevens onze kennisbank over bijtelling in de gaten, voor de laatste ontwikkelingen op dit gebied.Over de Stichting Keurmerk Ritregistratiesystemen

Stichting Keurmerk Ritregistratiesystemen is de enige onafhankelijke branchestandaard voor Ritregistratiesystemen die een sluitende rittenregistratie oplevert voor fiscale toepassingen.

Vanuit de markt ontstond de behoefte om samen met de Belastingdienst duidelijkheid te scheppen over de wensen en eisen rond rittenregistraties. Naar aanleiding hiervan zijn met enkele vooraanstaande leveranciers zoals TrackJack Europe en branchepartijen het normenkader en de auditfile ontwikkeld. Deze documenten zijn geaccordeerd door de Belastingdienst en vormen de basis voor het keurmerk. De stichting is formeel opgericht in augustus 2013. Een eis van de Belastingdienst is dat het keurmerk objectief en onafhankelijk is.

De  Vereniging Zakelijke Rijders  (VZR) heeft samen met de  Branchevereniging van Leveranciers Ritregistratiesystemen  en de  RAI Vereniging  het initiatief genomen om het keurmerk te ontwikkelen.


Wilt u meer weten over het beste ritregistratiesysteem dat is voorzien van het Keurmerk?

Neem dan vrijblijvend contact met op ons. We adviseren u graag over de beste oplossing voor u, uw wagenpark of uw vloot.

Bestel direct online Vraag offerte aan

Neem contact op met Melissa van TrackJack

Altijd op de hoogte van rittenregistratie en het keurmerk certificaat?

Via de mail houden sturen we u enkel relevante updates.

Meld mij nu aan

Blijf op de hoogte van TrackJack!

close
All TrackJack websites use cookies. By using these websites, you agree to our use of cookies. More information Close notification