Kies uw taal

Hoe ziet een sluitende kilometerregistratie er uit?

De bijtelling voor het privégebruik van een auto van de zaak kan worden voorkomen door op jaarbasis niet meer dan 500 kilometer privé te rijden. Het bewijs daarvoor is in principe niet aan een bepaalde vorm gebonden, maar een sluitende  kilometerregistratie/rittenregistratie geeft de meeste zekerheid dat de bijtelling niet van toepassing is.

In een kilometerregistratie  moeten per rit de volgende gegevens worden bijgehouden:

  • Datum
  • Begin- en eindstand van de kilometerteller
  • Plaats van vertrek
  • Plaats van bestemming
  • Karakter van de rit (zakelijk of privé)
  • De gereden route als van de gebruikelijke wordt afgeweken. Dit kan zich bijvoorbeeld voordoen bij wegafsluitingen, omleidingen, files etc.

Voor het bijhouden van een sluitende rittenregistratie adviseren wij gebruik te maken van het kilometerregistratiesysteem van TrackJack.  Daarmee worden alle ritgegevens automatisch bijgehouden.  U kan zelf aangeven binnen welk tijdsbestek zakelijke en privéritten worden gereden zodat ook het karakter automatisch bij een rit wordt vermeld.  Het rittenregistratiesysteem van TrackJack is voorzien van een Keurmerk van de Stichting Keurmerk Ritregistratiesystemen zodat u er zeker van bent dat de administratie juist wordt bijgehouden en voldoet aan de eisen.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding