Kies uw taal

Ik werk in het buitenland. Mag ik een auto met buitenlands kenteken gebruiken?

Als een inwoner van Nederland een auto met buitenlands kenteken gebruikt, is hij – als er geen bijzonder vrijstelling geldt – bij eerste gebruik van de Nederlands openbare weg BPM verschuldigd. Als een werknemer echter geen invloed heeft op de beslissing waar de auto die hij voor zijn werk gebruikt geregistreerd is, kan een vrijstelling van toepassing zijn. De auto moet dan hoofdzakelijk (dat wil zeggen: voor 70% of meer) bestemd zijn voor de uitoefening van het werk buiten Nederland. De vrijstelling geldt alleen als hier van tevoren om verzocht is en de inspecteur een positieve beschikking heeft afgegeven. Bij de aanvraag moet een schriftelijke verklaring van de werkgever  worden overlegd dat de auto ook privé gebruikt mag worden.

De auto mag in dit geval  ook voor de Nederlandse privéritten van de werknemer en zijn inwonende gezinsleden gebruikt worden.

Partners

TrackJack partner - Deutsche telekom
TrackJack partner - Keurmerk rittenregistratie
TrackJack partner - VZR
TrackJack partner - Intermax
TrackJack partner - ikwordzzper
TrackJack partner - Belastingdienst
TrackJack partner - Informer
TrackJack partner - MTC
TrackJack partner - ZZP Nederland

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding