Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

Hoe de “Verklaring geen privégebruik auto” aanvragen?

Als u in een auto van de zaak minder dan 500 kilometer privé per jaar rijdt, kunt u via de Belastingdienst de “Verklaring geen privégebruik auto” tekenen. Hiermee verklaart u dat  de auto vooral zakelijk wordt gebruikt en niet meer dan 500 kilometer privé per jaar zal rijden, waardoor u geen bijtelling over de auto hoeft te betalen. We vertellen u hoe u de verklaring  kunt aanvragen en waar u rekening mee moet houden.

1. Ga naar de website van de Belastingdienst via deze link.
2. Klik op het formulier “Verklaring geen privégebruik auto: aanvragen”.
3. Log in met uw DigiD gegevens.
4. Vul hier uw gegevens in.

Verklaring geen privegebruik auto aanvragen 2

5. Na het invullen klikt u op akkoord en logt vervolgens nogmaals in met uw DigiD gegevens om de aanvraag definitief te maken.
6. Nu de aanvraag definitief is en verzonden, ontvangt u per post bevestiging van de Belastingdienst samen met meer informatie over de getekende verklaring en over het bijhouden van een rittenregistratie.
7.   Geef een kopie van de verklaring aan uw werkgever, zodat de bijtelling voor het privégebruik van de auto achterwege gelaten wordt.

Let op: Vanaf nu moet u een rittenregistratie gaan bijhouden

Omdat u heeft verklaart de auto van de zaak niet privé te gebruiken, moet u dit kunnen aantonen. Maar hoe doet u dit? Het antwoord is door middel van een rittenregistratie. Dit houdt in dat u een registratie moet gaan bijhouden van alle ritten die u rijdt in de auto van de zaak. Per rit moet o.a. het tijdstip en tijdstip, adres met huisnummer en meer. Dit met de hand bijhouden in de auto is een tijdrovende klus met een grote kans op fouten of het vergeten van een rit. Een GPS rittenregistratiesysteem biedt hierin de uitkomst. Dit systeem wordt in de auto geplaatst en houdt alle ritten die u rijdt automatisch bij. U heeft een online omgeving en app waar u alle ritten kunt inzien, bewerken en vervolgens kan downloaden. Hier leest u meer over een GPS rittenregistratiesysteem.

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in deze artikelen

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding