Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

Ik wil mijn privéauto zakelijk gaan gebruiken, waar moet ik op letten?

U bent ZZP-er en wil uw privéauto zakelijk gaan gebruiken, kan dat? Nederland telt volgens ZZP Nederland ruim één miljoen zelfstandigen die fulltime ondernemen en 223.000 parttime ZZP-ers. In de laatste groep komt zakelijk gebruik in de privéauto het meest voor. Het is een veel voorkomende situatie waar veel vragen over zijn. Hoe werkt het precies en waar moet u rekening mee houden?

Zéér interessant: BTW-aftrek

Wat interessant voor u kan zijn is de BTW-aftrek bij zakelijk gebruik van de privéauto. Ook al kunt u bij de aanschaf van uw auto geen gebruik maken van BTW-aftrek, voor het gedeelte zakelijk gebruik in de privéauto mag dit wel. Hier vallen onder: reparatiekosten, onderhoudskosten en tankbeurten. Stel u rijdt 80% privé en 20% zakelijk met de privéauto, mag u naar deze verhouding de BTW aan het einde van het jaar terugvorderen voor het zakelijke gebruik. Dit betekent dat u een rittenregistratie moet bijhouden waaruit de verhouding privé en zakelijk gebruik blijkt. Als u dit met de hand doet vereist dit veel werkt, met een GPS rittenregistratiesysteem in de auto is dit een fluitje van een cent.

Kilometervergoeding van € 0,19

Voor elke zakelijke kilometer die u in de privéauto rijdt, mag u € 0,19 aftrekken van uw opbrengsten waardoor u uiteindelijk minder belasting betaalt over uw privé inkomen. Ook bij dit voordeel is het van belang dat u de gereden kilometers registreert.

ritregistratie auto

TrackJack PRO Fiscaal

Optie 1: eenmalige aanschaf

€229,95
I.P.V. €259,95

Gebruikskosten:
v.a. € 5,95 per maand

Bestel nu

OF

Optie 2: Lease All-in

€17,50
per maand

Gebruikskosten:
All-in

Bestel nu

Genoemde prijzen exclusief BTW.

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding