Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

Tellen opties en accessoires nog mee voor de BPM?

Voor het berekenen van de belasting van personenauto’s en motorrijwielen (bpm) wordt er in eerste instantie gekeken over welk voertuig de bpm wordt geheven.

  • Bij een personenauto wordt de bpm berekend  over de CO₂-uitstoot.
  • Bij een bestelauto, kampeerauto of motor wordt de bpm berekend over de nettocatalogusprijs (catalogusprijs minus de omzetbelasting)

Extra opties personenauto’s

De BPM op een personenauto wordt thans volledig berekend over de CO₂-uitstoot van de auto, zoals die  bij de typegoedkeuring is vastgesteld. Alle opties en meeruitvoeringen die niet leiden tot een hogere CO₂-uitstoot, blijven daardoor buiten de BPM-heffing. Dat geldt ook voor achteraf aangebrachte accessoires. Slechts in één geval dient bij aanpassingen aan de auto na de afgifte van het kenteken  een aanvullende BPM-aangifte gedaan  te worden. Dat is het geval  als er aanpassingen aan de motor van de auto (chiptuning) worden gedaan binnen drie jaar na de eerste inschrijving in het kentekenregister.

Extra opties bestel-, en kampeerauto’s en motoren

Bij bestelauto’s, kampeerauto’s en motoren betaalt u ook bpm over de volgende extra’s:

  • extra opties
  • accessoires
  • meerkosten voor bijzondere uitvoeringen

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding