Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

Oeps, kilometerregistratie vergeten. Wat nu?

U komt er achter dat u een kilometerregistratie had moeten bijhouden voor de auto van de zaak, maar dit bent u vergeten. Wat nu? Als u een brief toegestuurd krijgt van de Belastingdienst is hier meestal een aanleiding voor. U kunt op een ongebruikelijk tijdstip of ongebruikelijke plek gefotografeerd zijn, waardoor u met een kilometerregistratie moet verklaren dat dit een zakelijke rit is geweest. Ook worden er steekproeven gehouden door de fiscus en kan de kilometerregistratie zonder aanleiding worden opgevraagd. Maar wat als u de kilometerregistratie bent vergeten en de fiscus aanklopt?


Tips voor het achteraf opstellen van een kilometerregistratie

Als u de kilometerregistratie helemaal vergeten bent en geen enkele rit heeft bijgehouden wordt het een lastige en tijdrovende klus waar u waarschijnlijk een aantal nachten voor moet doorwerken om het in orde te brengen. We geven een aantal tips:

  • Ga uw agenda secuur dag voor dag na om na te gaan welke ritten u heeft gereden.
  • Noteer van elke rit: de datum, begin- en eindstand van de kilometerteller, adres van vertrek, adres van bestemming, karakter van een rit (zakelijk of privé) en de gereden route als er van de gebruikelijke route wordt afgeweken.
  • Check routines, ga na of u periodiek vaste adressen bezoekt zodat u deze gemakkelijk voor meerdere dagen kunt opnemen in de kilometerregistratie.
  • Heeft u een Verklaring geen privégebruik auto getekend en mag u maximaal 500 kilometer privé rijden, ga dan ook na of er ritten zijn die in de privétijd zijn gereden.
  • Ga op zoek naar garagebonnen waarop de kilometerstand van de auto is genoteerd.
  • Pak tankbonnen bij de hand en ga na wat de kilometerstand was tijdens de tankbeurt. Ook de rit naar en vanaf het tankstation kunt u zo makkelijker achterhalen.


Zo gaat de fiscus ermee om

Als de Belastingdienst vraagt om de kilometerregistratie van uw voertuig moet deze op korte termijn worden aangeleverd, dit staat benoemd in de brief die u hiervoor krijgt toegestuurd. Let er op dat u één kans krijgt om een juiste kilometerregistratie aan te leveren, deze kan achteraf niet worden gewijzigd of opnieuw worden aangeleverd.

Stel dat u 70.000 kilometer rijdt op jaarbasis waarvan 15 kilometer niet kan worden verantwoord en de rest van de kilometerregistratie kloppend is, is de ervaring dat hier vaak niet moeilijk over wordt gedaan. Gaat dit echter om 1500 niet te verantwoorde kilometers, dan wordt de fiscus hier niet blij van en riskeert u een flinke boete. We hebben een artikel voor u opgesteld met de boetes van de Belastingdienst bij een foutieve kilometerregistratie. Daarnaast is de kans groot dat ook de kilometerregistratie van voorgaande jaren wordt opgevraagd, waarbij de fiscus tot 7 jaar terug kan gaan.


Zo voorkomt u problemen

Zoals u gemerkt zal hebben is het bijhouden van een handmatige kilometerregistratie een hele klus. Nog maar niet te spreken over de ergernis en de kans op aanwezige fouten. Wat uw leven een stuk aangenamer maakt is een GPS kilometerregistratiesysteem in de auto. Hiermee wordt elke rit en elke kilometer automatisch voor u geregistreerd zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Online bekijkt u de kilometerregistratie, maakt een eventuele aanpassing, download de gegevens en levert deze aan bij de fiscus.

ritregistratie auto

TrackJack PRO Fiscaal

Optie 1: eenmalige aanschaf

€229,95
I.P.V. €259,95

Gebruikskosten:
v.a. € 5,95 per maand

Bestel nu

OF

Optie 2: Lease All-in

€17,50
per maand

Gebruikskosten:
All-in

Bestel nu

Genoemde prijzen exclusief BTW.

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding