Oei! De kilometerregistratie die u heeft bijgehouden klopt niet, waardoor u de kans loopt op een flinke boete van de Belastingdienst waar niemand op zit te wachten. Dat begrijpen wij en hebben daarom een aantal tips opgesteld waarmee u direct aan de slag kan om de schade te beperken.
- Start direct met een digitale kilometerregistratie waarmee alle kilometers en ritten automatisch worden geregistreerd door middel van GPS. Automatisch? Ja automatisch. Hiermee worden echt alle ritten en kilometers voor u geregistreerd en voorkomt u dat de kilometerregistratie niet klopt.
- Pak de oude kilometerregistratie bij de hand en ga na of u wekelijks vaste ritten en routes hebt en ga na of die ook daadwerkelijk voor elke week in de administratie zijn vermeld.
Klein tipje tussendoor; woon-werk kilometers zijn zakelijk. Noteer deze dus niet als privé.
- Kijk goed of alle onderdelen in de administratie zijn opgenomen. Hierbij een lijstje met eisen vanuit de Belastingdienst voor een sluitende kilometerregistratie.
- Spit uw agenda goed door en bekijk of van alle afspraken de ritten en kilometers zijn genoteerd en voeg deze alsnog toe.
- Heeft u tankbonnen is de administratie? Pak deze er bij en ga na wat de kilometerstand toen was en welke rit u hiervoor en hierna hebt gereden.
- Kijk nog eens kritisch naar het aantal afgelegde kilometers die u hebt genoteerd bij een rit en bereken via bijvoorbeeld Google Maps of die afstand daadwerkelijk klopt. Niets is zo vervelend dan een rit die wel is opgeschreven, maar met een afstand die niet klopt waar u op afgerekend wordt.
- Weet wat u riskeert met een niet kloppende kilometerregistratie, bekijk hier de boetes van de Belastingdienst.