Kies uw taal

ZZP Kilometerregistratie

U rijdt, wij doen de kilometerregistratie

Als ZZP-er een  kilometerregistratie  bijhouden voor uw zakelijke of privéauto? TrackJack neemt de  kilometerregistratie  volledig voor u uit handen. U rijdt, wij registreren.

Het kilometerregistratiesysteem van TrackJack wordt bij u op locatie geïnstalleerd en vanaf dat moment  worden alle ritten en kilometers automatisch geregistreerd. Via een online account bekijkt u de kilometerregistratie, plaatst een eventuele opmerking en download de administratie vervolgens naar PDF, Excel of ander bestand.
Precies zoals de Belastingdienst  het wil, bevestigd  door het  Keurmerk voor RitRegistratieSystemen.

Gemakkelijk én betaalbaar

 • Nooit meer met de hand een  kilometerregistratie  bijhouden
 • Dé online kilometerregistratie tool voor  ZZP-ers
 • Precies zoals de Belastingdienst het wil, wij zijn gecertificeerd
 • Installatie bij u op locatie waar en wanneer u  wilt
 • Gebruiksvriendelijke software & App
 • Meer dan 55.000  verkochte  systemen
 • 10 jaar garantie

Bestel nu online of een vrijblijvende offerte?

sluitende rittenregistratie voor de Belastingdienst

Uw Kilometerregistratie volledig fiscus proof

De  TrackJack PRO Fiscaal    voldoet aan alle eisen van de Belastingdienst en is gecertificeerd met het keurmerk voor Ritregistratiesystemen. Mocht u controle krijgen van de Belastingdienst, is dit meestal een verlichte controle omdat u gebruik maakt van een gecertificeerd kilometerregistratiesysteem.

Kilometerregistratie ZZP Belastingdienst

Eenvoudig in gebruik

Kilometerregistratie

Gebruiksvriendelijke software & App

Gemakkelijk vanaf elke locatie inloggen op de pc of via de app voor de Smartphone of tablet. Geen licenties of software installaties nodig.

Kilometerregistratie met desktop, ipad en smartphone app

Gemakkelijk onderscheid privé en zakelijke kilometers

Binnen de kilometerregistratie kunt u gemakkelijk onderscheid maken in privé en zakelijke kilometers. Zo kunt u kantooruren instellen waarbinnen ritten automatisch zakelijk zijn er hierbuiten privé. Daarnaast kunt u gebruik maken van een privéknop in de smartphone app of een fysieke privéknop in de auto. En uiteraard kan het karakter van een rit achteraf altijd nog worden aangepast.

Kilometerregistratie prive en zakelijk

Tankpas koppelen

Maakt u als zzp’er gebruik van een MoveMove mobiliteitspas? Met deze koppeling worden tankbeurten voortaan weergegeven binnen de  kilometerregistratie  en krijgt u bericht als u het straatparkeren bent vergeten af te melden.

Informer boekhouding koppeling

Koppel uw kilometerregistratie  aan uw boekhouding in Informer en bekijk alle gereden ritten en kilometers in het boekhoudpakket. Met een handige declaratieknop declareert u de kilometers direct  in de boekhouding.

ZZP kilometerregistratie - informer boekhouding

Hoe werkt de kilometerregistratie voor zzp'ers?

Service staat voorop. Montage bij u op locatie.

Als ZZP-er bent u druk genoeg. Daarom hoeft u voor de installatie niet naar ons toe te komen, wij komen naar u! Dit betekent dat wij een professionele  installatie voor u verzorgen in Nederland, waar en wanneer u wilt.

GPS tracker - inbouwen

Kilometerregistratie downloaden

U kunt de kilometerregistratie wanneer u maar wilt downloaden naar PDF, Excel of Fiscaal bestand voor de Belastingdienst. Zo hoeft u het bestand alleen nog maar op te slaan of uit te printen.

Handig: stel periodieke rapporten in en ontvang elke maand automatisch uw kilometerregistratie in de mailbox.

Kilometerregistratie downloaden

Casper de Kwant vertelt over zijn ervaring met TrackJack

Extra korting voor leden van ZZP Nederland

Wij zijn partner van ZZP Nederland  en dat betekent dat als u lid extra korting  krijgt.  Zo betaalt u slechts € 184,- voor de TrackJack PRO Fiscaal inclusief installatie bij u op locatie!

Bekijk de actie bij ZZP Nederland

Kilometerregistratie ZZP Fiscaal

Heeft u nog vragen of krijgt u liever een offerte?

Heeft u vragen of wenst u verder geïnformeerd te worden?  Dan staan wij u graag te woord via 010-8200190 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Neem contact op met Michelle van TrackJack

Veel gestelde vragen door ZZP-ers

Ben ik als ZZP verplicht een kilometerregistratie bij te houden?

Dit is afhankelijk van uw situatie. Als u zakelijke kilometers rijdt, mag u deze  als zakelijke kosten opnemen wat voor de meeste ZZP-ers interessant is. Bijvoorbeeld wanneer u zakelijke kilometers rijdt in de privéauto.  Meer over de kilometervergoeding voor ZZP-ers leest u hier.

Een kilometerregistratie bijhouden is alleen verplicht als u een auto op de zaak heeft waarover u geen bijtelling betaalt.  In dit geval mag u als ZZP per kalenderjaar maximaal 500 kilometer per jaar privé rijden in de zakelijke auto. Om dit te kunnen aantonen, moet er voor de Belastingdienst een kilometerregistratie worden bijgehouden.

Hoe werkt een ZZP kilometerregistratie?

Het voeren van een ZZP kilometerregistratie houdt in dat alle kilometers en ritten die worden gereden in een voertuig worden bijgehouden. Dit kan op verschillende manieren:

 • Handmatig met een kilometerregistratie boekje
 • Handmatig/digitaal met behulp van een Excel-bestand
 • Handmatig/digitaal met behulp van een kilometerregistratie app
 • Volledig digitaal met behulp van een ingebouwd GPS kilometerregistratiesysteem

De laatste optie neemt het minste tijd in beslag. Met het GPS kilometerregistratiesysteem van TrackJack worden alle ritten inclusief verplichte fiscale eisen automatisch bijgehouden.

Hoe houd ik als ZZP een kilometerregistratie bij?

Met ons GPS kilometerregistratiesysteem is het bijhouden van een kilometerregistratie voor iedere ZZP-er een fluitje van een cent. Het systeem wordt in de auto geplaatst en vervolgens houdt het alle alle kilometers, ritten, adressen en andere gegevens bij, die nodig zijn voor de fiscus. Alle gegevens worden verstuurd naar een online software omgeving, waarin u deze nog eventueel kunt bewerken en vervolgens kan downloaden. Alles digitaal, u heeft dus geen gedoe meer met het opschrijven van ritten.

Hoe lang ben ik verplicht mijn kilometerregistratie te bewaren?

Als u een kilometerregistratie bijhoudt voor de Belastingdienst is de bewaartermijn 7 jaar. Dit is de zogenaamde wettelijke bewaartermijn. De Belastingdienst kan bij een controle dus gegevens tot 7 jaar terugvragen. Zie ook: Hoe controleert de Belastingdienst mijn kilometerregistratie?

Waar moet een ZZP kilometerregistratie aan voldoen?

Een ZZP kilometerregistratie voor de Belastingdienst moet de volgende onderdelen bevatten:

 • Het merk van de auto;
 • Het type van de auto;
 • Het kenteken van de auto;
 • De periode waarin u de auto tot uw beschikking hebt;
 • Per rit: de datum, de begin- en eindstand van de kilometerteller, het adres van vertrek en aankomst, de route die u hebt gereden, aard van de rit (privé of zakelijk), de privé-omrijkilometers (dit geldt als u tijdens dezelfde rit zakelijke kilometers rijdt).
Hoe controleert de Belastingdienst mijn kilometerregistratie?

In tegenstelling tot wat er vaak gedacht wordt, is het niet nodig de kilometerregistratie elk jaar naar de Belastingdienst toe te sturen. Als de Belastingdienst aanleiding ziet om de kilometerregistratie op te vragen, wordt u hiervan per post op de hoogte gebracht.

Het is belangrijk om te weten dat de Belastingdienst regelmatig controles uitvoert onder zakelijke voertuigen. Bijvoorbeeld in de weekenden bij Ikea en typische privé aangelegenheden. Dit doen zij door middel van een scanner of scanauto. Stel dat uw zakelijke voertuig bijvoorbeeld op zondagochtend gezien is op het parkeerterrein van de Efteling of Ikea, wordt er bekeken of er bijtelling wordt betaald over het voertuig. Als dit niet het geval is, kan de Belastingdienst aanleiding zien om uw kilometerregistratie op te vragen om te zien of u niet meer dan 500 kilometer privé per jaar rijdt. En of daarnaast deze betreffende rit is opgenomen in de kilometerregistratie met welk karakter. Stel dat deze rit is opgenomen in de kilometerregistratie met een zakelijk karakter, moet worden aangetoond waarom dit een zakelijke rit is geweest.

Wanneer moet ik mijn kilometerregistratie inleveren?

In verschillende gevallen kan u als ZZP gevraagd worden om de kilometerregistratie aan te leveren. Dit kan bijvoorbeeld zo zijn als:

 • De Belastingdienst hierom vraagt. (Zie ook: Hoe controleert de Belastingdienst mijn kilometerregistratie?)
 • U voor uw werkgever moet aantonen hoeveel privé kilometers u in uw zakelijke auto gereden hebt.
 • Als u kilometers wilt declareren bij een klant en de klant vraagt om een bewijs.

Met het kilometerregistratiesysteem van TrackJack bent u altijd in staat om de juiste gegevens aan te leveren. Ons systeem voldoet aan alle eisen van de Belastingdienst en werkt zeer accuraat.

Hoe werkt een elektronisch kilometerregistratiesysteem?

Het kilometerregistratiesysteem van TrackJack registreert alle ritten met behulp van GPS. Al uw gereden ritten worden vervolgens automatisch verstuurd naar uw online account. Zo kunt u altijd via de computer of app bij uw ritgegevens. Ook een rapportage of uitdraai van de gegevens is zo gebeurd. Ons systeem voldoet bovendien aan alle eisen van de Belastingdienst!

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding