Kies uw taal

Youngtimer regeling

U wilt een auto van de zaak gaan rijden. En uiteraard wilt u zo min mogelijk belasting hierover betalen. De oplossing: de youngtimer. 

Financieel gezien is de youngtimer regeling gunstig, waardoor de youngtimer bijtelling lager uitvalt. Dus heeft u geen behoefte aan een auto met de nieuwste hi-tech snufjes, kan een youngtimer heel wat schelen in de portemonnee.

Wat is een youngtimer?

Een youngtimer is een personenauto tussen de 15 en 30 jaar oud. Vaak wordt hierbij gedacht aan een auto die goed te onderhouden is en over luxe beschikt, bijvoorbeeld een BMW, Mercedes-Benz of Audi. De youngtimer bijtelling wordt berekend op basis van 35 procent van de dagwaarde van de auto. Zo rijdt u comfortabel voor weinig geld.

Wat is de youngtimer regeling?

In 2016 werd in Nederland de youngtimer regeling geïntroduceerd.  De youngtimer regeling houdt in dat er een bijtelling van 35 procent  op de dagwaarde geldt bij voertuigen van minimaal 15 jaar oud. Doordat de dagwaarde veel lager uitvalt dan de cataloguswaarde, wordt de youngtimer regeling door ondernemers geprijsd voor de gunstige bijtelling.

Youngtimers fiscaal aantrekkelijk

Voor ondernemers zit het grootste verschil in een nieuwe auto en een youngtimer in de bijtelling. De youngtimer regeling zorgt ervoor dat de bijtelling youngtimer fiscaal aantrekkelijk is. Dit in tegenstelling tot een nieuwe auto, waar de bijtelling wordt berekend op basis van de cataloguswaarde van het voertuig. De bijtelling youngtimer wordt berekend op basis van de dagwaarde, waarover 35 procent betaald wordt. Ondanks dat dit percentage hoog uitvalt, vallen de kosten van de relatief lage dagwaarde daardoor ook lager uit. Bovendien zijn parkeer-, onderhouds- en brandstofkosten ook aftrekbaar. Hiermee is de youngtimer regeling voor ondernemers gunstiger dan de youngtimer bijtelling van een nieuwe auto.


Bijtelling youngtimer berekenen

Met onderstaand voorbeeld laten we zien hoe u de bijtelling youngtimer berekent. Als voorbeeld nemen we een Audi A6 Avant met een nieuwprijs van €62.000. We laten u zien wat de bijtelling is bij een nieuwe Audi A6 en  een youngtimer.

Bijtelling Nieuwe Audi A6 Avant
Bij een nieuwe Audi A6 met 22 procent bijtelling en een IB-tarief van 52 procent komt u uit op € 591,- per maand.

Bijtelling yountimer Audi A6 Avant
Met de youngtimer regeling betaalt u 35 procent bijtelling over de dagwaarde van de auto. Bij een Audi A6 met een leeftijd van 15 jaar is deze dagwaarde € 6000,-. U betaalt daarom slechts € 91,- bijtelling per maand.


Youngtimer regeling 2020

Bijtelling youngtimer 2020 blijft 35 procent op basis van de dagwaarde van de auto. Wederom bedraagt de bijtelling voor volledig elektrische auto’s 17 procent.

Youngtimer regeling 2021

In 2021 blijft de youngtimer regeling  gewoon gelden. De bijtelling is 35 procent over de dagwaarde van de auto. De bijtelling voor volledig elektrische auto’s is 17 procent.

Youngtimer regeling 2022

Ook in 2022 blijft de youngtimer regeling  gelden. De bijtelling is 35 procent over de dagwaarde van de auto. De bijtelling voor volledig elektrische auto’s is 17 procent.

Waar kiest u voor?

De youngtimer regeling kan voor veel ondernemers veel geld besparen. Weet u nog niet of u kiest voor de youngtimer bijtelling of voor een auto van de zaak met normale bijtelling? In ons kennisbankartikel ‘Bijtelling auto van de zaak’ leest u alles over de bijtelling voor de auto van de zaak.

Liever geen bijtelling? 

Met een rittenregistratiesysteem houdt u eenvoudig de rittenregistratie bij.

Meer over het ritregistratiesysteem

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in deze artikelen

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding