Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

Over welk bedrag wordt de bijtelling berekend?

De cataloguswaarde van de auto is bepalend voor de bijtelling.  Voor een personenauto is de cataloguswaarde de nieuwprijs van de auto inclusief BPM en btw. Ook  voor bestelauto’s die te naam zijn gesteld op of na 1 juli 2005, geldt de nieuwsprijs inclusief BPM en btw.  Uitsluitend voor bestelauto’s die voor 1 juli 2005 te naam zijn gesteld geldt de nieuwprijs inclusief  btw en exclusief BPM.

De bijtelling wordt berekend over de waarde zoals die ook  voor de BPM geldt; de cataloguswaarde inclusief de af-fabriek gemonteerde opties. Bij de dealer aangebrachte accessoires tellen niet mee voor de bijtelling.

Bijtelling oldtimers

Voor de bijtelling van oldtimers is de werkelijke waarde van de auto van belang en niet de cataloguswaarde. Oldtimers in de zin van deze regeling zijn auto’s van 15 jaar of ouder. Voor het bepalen van de  15-jaarstermijn wordt uitgegaan van de dag waarop de auto voor het eerst in gebruik is genomen. De werkelijke waarde is de meest gunstige prijs die een willekeurige derde bereid is voor de auto te betalen.

Op het moment dat een auto 15 jaar oud is kan er een waardesprong of juist een waardedaling plaatsvinden ten opzichte van de cataloguswaarde.  Is de auto bijvoorbeeld een gebruikte middenklasser van net iets meer dan 15 jaar en met veel kilometers, dan zal de werkelijke waarde naar verwachting lager zijn dan de cataloguswaarde.  Is er sprake van een fraai gerestaureerde oldtimer, dan zal de werkelijke waarde waarschijnlijk veel hoger liggen dan de cataloguswaarde.

Liever geen bijtelling?

Indien  u geen bijtelling wenst, dient er een kilometerregistratie   te worden bijgehouden waarmee u kunt aantonen dat u minder dan 500 kilometer privé per jaar met de auto rijdt.

Aan de hand van een kilometerregistratiesysteem kunt u eenvoudig en automatisch al uw ritten en kilometers inzien, zonder dat u daar iets voor hoeft te doen.

Meer over kilometerregistratie

Kilometerregistratie

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in deze artikelen

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close