Kies uw taal

Rompslomp: kilometerregistratie voor de ZZPer

U rijdt, wij doen de kilometerregistratie

Als ZZPer wil je bezig zijn met waar je goed in bent, en zo min mogelijk bezig zijn met de administratieve rompslomp. Het bijhouden van je ritten en kilometers is een van de zaken waar je liever niet teveel tijd aan kwijt bent. 

 • Nooit meer handmatig kilometerregistratie  schrijven
 • Dé online kilometerregistratie tool voor  ZZP’ers
 • Precies zoals de Belastingdienst het wil
 • Installatie bij u op locatie waar en wanneer u  wilt
 • Gebruiksvriendelijke software & App
 • Unieke korting bij Rompslomp!

Uw Kilometerregistratie volledig fiscus proof

De  TrackJack PRO Fiscaal    voldoet aan alle eisen van de Belastingdienst en is gecertificeerd met het keurmerk voor Ritregistratiesystemen. Mocht u controle krijgen van de Belastingdienst, is dit meestal een verlichte controle omdat u gebruik maakt van een gecertificeerd kilometerregistratiesysteem.

Kilometerregistratie ZZP Belastingdienst

Gebruiksvriendelijke software & App

Gemakkelijk vanaf elke locatie inloggen op de pc of via de app voor de Smartphone of tablet. Geen licenties of software installaties nodig.

rittenregistratie app

Partner van Rompslomp

TrackJack is  partner van Rompslomp en biedt u korting als u al gebruik maakt van de Rompslomp boekhouding.

Tevens komt er in 2023 een integratie  tussen TrackJack en Rompslomp aan. Hiermee heeft u uw ritten en kilometers automatisch in uw boekhouding!

Bekijk nu de Rompslomp deal

rompslomp tj gps tracker

Ritregistratie voor Zanger Kafke

ritregistratie zanger kafke

Wat begon als grap op de bar van een kroeg, groeide uit naar meer dan 50 miljoen streams en views. En het stopt niet. De teller staat dit jaar al op meer dan 100 optredens. En de bus voorzien van ritregistratie brengt Zanger Kafke door heel het land.

Thijs Eerens gebruikt kilometerregistratie

games-xl rittenregistratie

De Kamer van Koophandel heeft eigenlijk geen goede categorie voor Games-XL. En ondanks dat Thijs Eerens nu als spellenmaker staat geregistreerd, zou uitvinder er misschien nog wel het beste bij passen. “Ik gaf de Belastingdienst heel veel kilometers cadeau en deed mezelf veel tekort.”

Hoe werkt de kilometerregistratie voor mij?

Service staat voorop. Montage bij u op locatie.

Als ZZPer bent u druk genoeg. Daarom hoeft u voor de installatie niet naar ons toe te komen, wij komen naar u!

Dit betekent dat wij een professionele  installatie voor u verzorgen in Nederland, waar en wanneer u wilt.

Inbouw op locatie van uw rittenregistratie

Kilometerregistratie downloaden

U kunt de kilometerregistratie wanneer u maar wilt downloaden naar PDF, Excel of Fiscaal bestand voor de Belastingdienst. Zo hoeft u het bestand alleen nog maar op te slaan of uit te printen.

Handig: stel periodieke rapporten in en ontvang elke maand automatisch uw kilometerregistratie in de mailbox.

Kilometerregistratie downloaden

Veel gestelde vragen door ZZP-ers

Ben ik als ZZP verplicht een kilometerregistratie bij te houden?

Dit is afhankelijk van uw situatie. Als u zakelijke kilometers rijdt, mag u deze  als zakelijke kosten opnemen wat voor de meeste ZZP-ers interessant is. Bijvoorbeeld wanneer u zakelijke kilometers rijdt in de privéauto.  Meer over de kilometervergoeding voor ZZP-ers leest u hier.

Een kilometerregistratie bijhouden is alleen verplicht als u een auto op de zaak heeft waarover u geen bijtelling betaalt.  In dit geval mag u als ZZP per kalenderjaar maximaal 500 kilometer per jaar privé rijden in de zakelijke auto. Om dit te kunnen aantonen, moet er voor de Belastingdienst een kilometerregistratie worden bijgehouden.

Hoe werkt een ZZP kilometerregistratie?

Het voeren van een ZZP kilometerregistratie houdt in dat alle kilometers en ritten die worden gereden in een voertuig worden bijgehouden. Dit kan op verschillende manieren:

 • Handmatig met een kilometerregistratie boekje
 • Handmatig/digitaal met behulp van een Excel-bestand
 • Handmatig/digitaal met behulp van een kilometerregistratie app
 • Volledig digitaal met behulp van een ingebouwd GPS kilometerregistratiesysteem

De laatste optie neemt het minste tijd in beslag. Met het GPS kilometerregistratiesysteem van TrackJack worden alle ritten inclusief verplichte fiscale eisen automatisch bijgehouden.

Hoe houd ik als ZZP een kilometerregistratie bij?

Met ons GPS kilometerregistratiesysteem is het bijhouden van een kilometerregistratie voor iedere ZZP-er een fluitje van een cent. Het systeem wordt in de auto geplaatst en vervolgens houdt het alle alle kilometers, ritten, adressen en andere gegevens bij, die nodig zijn voor de fiscus. Alle gegevens worden verstuurd naar een online software omgeving, waarin u deze nog eventueel kunt bewerken en vervolgens kan downloaden. Alles digitaal, u heeft dus geen gedoe meer met het opschrijven van ritten.

Hoe zit het met mijn bijtelling in 2023?

Voor zowel benzine, diesel als hybride voertuigen verandert er in 2023 niet zoveel ten opzichte van 2022. Het bijtellingstarief blijft gelijk op 22 procent.

Voor elektrische auto’s verandert er daarentegen wel het nodige. De hoogte van de bijtelling blijft gelijk als een jaar eerder, maar de maximale cataloguswaarde tot waar u verlaagde bijtelling krijgt, wordt anders.

Deze 16 procent gelde namelijk over een cataloguswaarde tot € 30.000. Voor iedere euro die uw EV boven die waarde uitkomt, geldt een bijtelling van 22 procent. Dit geldt voor alle elektrische voertuigen die ná 1 januari 2023 op kenteken worden gezet.

Meer over bijtelling in 2023

Hoe lang ben ik verplicht mijn kilometerregistratie te bewaren?

Als u een kilometerregistratie bijhoudt voor de Belastingdienst is de bewaartermijn 7 jaar. Dit is de zogenaamde wettelijke bewaartermijn. De Belastingdienst kan bij een controle dus gegevens tot 7 jaar terugvragen. Zie ook: Hoe controleert de Belastingdienst mijn kilometerregistratie?

Hoe controleert de Belastingdienst mijn kilometerregistratie?

In tegenstelling tot wat er vaak gedacht wordt, is het niet nodig de kilometerregistratie elk jaar naar de Belastingdienst toe te sturen. Als de Belastingdienst aanleiding ziet om de kilometerregistratie op te vragen, wordt u hiervan per post op de hoogte gebracht.

Het is belangrijk om te weten dat de Belastingdienst regelmatig controles uitvoert onder zakelijke voertuigen. Bijvoorbeeld in de weekenden bij Ikea en typische privé aangelegenheden. Dit doen zij door middel van een scanner of scanauto. Stel dat uw zakelijke voertuig bijvoorbeeld op zondagochtend gezien is op het parkeerterrein van de Efteling of Ikea, wordt er bekeken of er bijtelling wordt betaald over het voertuig. Als dit niet het geval is, kan de Belastingdienst aanleiding zien om uw kilometerregistratie op te vragen om te zien of u niet meer dan 500 kilometer privé per jaar rijdt. En of daarnaast deze betreffende rit is opgenomen in de kilometerregistratie met welk karakter. Stel dat deze rit is opgenomen in de kilometerregistratie met een zakelijk karakter, moet worden aangetoond waarom dit een zakelijke rit is geweest.

Wanneer moet ik mijn kilometerregistratie inleveren?

In verschillende gevallen kan u als ZZP gevraagd worden om de kilometerregistratie aan te leveren. Dit kan bijvoorbeeld zo zijn als:

 • De Belastingdienst hierom vraagt. (Zie ook: Hoe controleert de Belastingdienst mijn kilometerregistratie?)
 • U voor uw werkgever moet aantonen hoeveel privé kilometers u in uw zakelijke auto gereden hebt.
 • Als u kilometers wilt declareren bij een klant en de klant vraagt om een bewijs.

Met het kilometerregistratiesysteem van TrackJack bent u altijd in staat om de juiste gegevens aan te leveren. Ons systeem voldoet aan alle eisen van de Belastingdienst en werkt zeer accuraat.

Hoe werkt een elektronisch kilometerregistratiesysteem?

Het kilometerregistratiesysteem van TrackJack registreert alle ritten met behulp van GPS. Al uw gereden ritten worden vervolgens automatisch verstuurd naar uw online account. Zo kunt u altijd via de computer of app bij uw ritgegevens. Ook een rapportage of uitdraai van de gegevens is zo gebeurd. Ons systeem voldoet bovendien aan alle eisen van de Belastingdienst!

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding