Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

CO2 uitstootreductie

Rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit

Vanaf 1 juli 2024 zijn werkgevers met 100 of meer werknemers verplicht de gegevens bij te houden over het totaal van de door werknemers gereisde zakelijke en woon-werkkilometers.  

De rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit vloeit voort uit het Klimaatakkoord en verplicht bepaalde bedrijven om te melden hoeveel CO2 er zowel direct als indirect wordt uitgestoten. Hieronder valt ook de uitstoot die veroorzaakt wordt door het wagenpark. 

Wat moet ik rapporteren?

In de rapportage is het verplicht om bij te houden wat de jaartotalen zijn van:

  • het totaal aantal gereisde kilometers door uw werknemers voor uw organisatie;
  • woon-werk of zakelijke mobiliteit;
  • de gebruikte vervoermiddelen;
  • de gebruikte brandstof.

Onze ritregistratiesystemen houden al deze gegevens bij van ieder voertuig in uw wagenpark dat van een TrackJack is voorzien, en toont dit in één duidelijk overzicht.

vervoer

Rapporteren vanaf 1 juli 2024 verplicht

Tot en met 30 juni 2024 is rapporteren niet verplicht. Vrijwillig rapporteren mag uiteraard wel. Zo kunt u alvast ontdekken hoeveel CO2-uitstoot van de werkgebonden personenmobiliteit  uw organisatie heeft.

Vanaf 1 juli zijn organisaties met 100 of meer werknemers verplicht te rapporteren. Zorg er voor dat uw administratie op orde is, zodat u de gegevens in 2025 in kunt dienen. U kunt (in 2025) kiezen om te rapporteren over alleen de tweede helft van 2024, of over het gehele jaar 2024.

co2

Eenvoudig rapporteren met TrackJack

Met de TrackJack PRO Fiscaal 2 wordt rapporteren nog eenvoudiger. Door het wagenpark te voorzien van ritregistratiesystemen, worden de gegevens van de auto en de benodigde gegevens voor de rapportage direct met elkaar gekoppeld. Het ritregistratiesysteem van TrackJack registreert van iedere rit:

  • het merk en type van de auto;
  • de gebruikte brandstof;
  • het totaal aantal gereisde kilometers;
  • het woon-werk, privé of zakelijke karakter van de rit.

Zo voldoet u niet alleen aan de  rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit, maar optimaliseert u ook direct het gehele wagenpark.

desktop

Meer weten over de rapportageverplichting?

Wilt u goed voorbereid zijn op de rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit? Download gratis de ‘Whitepaper CO2 uitstootreductie’ om uw bedrijf optimaal voor te bereiden op de rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit.

Download de Whitepaper

co2-uitstootreductie-white-paper

Altijd op de hoogte blijven?

Via onze digitale updates  blijft u altijd up-to-date

Meld mij aan

Blijf op de hoogte van TrackJack!

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding