Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

Bijtelling voor een bestelauto

Een veelgehoorde vraag. Als aan specifieke inrichtingseisen is voldaan, is er  fiscaal sprake van een bestelauto, ook wel  een auto met “grijs kenteken” genoemd. Ook voor auto’s met een grijs kenteken gelden de normale regels voor de bijtelling. Hiervan zijn uitgezonderd de bestelauto’s die (vrijwel) uitsluitend geschikt zijn voor goederenvervoer, bestelauto’s  waarvan werknemers buiten werktijd geen privégebruik kunnen maken omdat deze op de zaak achterblijven en bestelauto’s waarvoor een overeenkomst met een verbod op privégebruik is gemaakt tussen werkgever en werknemer.

Voor de bijtelling wordt geen onderscheid gemaakt  tussen bestelauto’s met of zonder dubbele cabine.  Al  is het wel zo dat onder de categorie auto’s die vrijwel uitsluitend geschikt zijn voor goederenvervoer alleen bestelauto’s met  enkele cabine vallen. Hoewel bestelauto’s van ondernemers zijn vrijgesteld van BPM, behoort het BPM-bedrag wel tot de catalogusprijs waarover de bijtelling wordt berekend.

Lees ook het artikel:    Wanneer is een bestelauto (vrijwel) uitsluitend geschikt voor goederenvervoer?

Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto

De bijtelling kan eveneens bij een personenauto worden voorkomen door aan te tonen dat de auto op jaarbasis voor niet meer dan 500 kilometer privé wordt gebruikt. Vanaf 2012 is daarvoor bij bestelauto’s geen  rittenregistratie   meer nodig als gewerkt wordt met een zogenaamde “Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto”.

Aan de hand van een car tracker is het mogelijk om de rittenregistratie bij te houden, of de locaties van het voertuig continu in de gaten te houden.

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in deze artikelen

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close