Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

Bijtelling berekenen

Bijtelling berekenen voor de zakelijke auto of leaseauto? De meeste zakelijke rijders zijn bekend met het fenomeen bijtelling. Als er met de zakelijke auto meer dan 500 kilometer privé per jaar wordt gereden, ziet de Belastingdienst dit als “loon”. En hierover moet belasting worden betaald. Maar hoe moet bijtelling worden berekend? We leggen het onderstaand uit en hebben ook een handige bijtelling tool waarmee je bijtelling eenvoudig kan uitrekenen. U kunt zowel de bruto als bijtelling netto berekenen.

Bijtelling auto berekenen

We hebben een handige bijtelling tool waarmee u heel eenvoudig de bijtelling voor welk voertuig dan ook kunt berekenen. Vul de cataloguswaarde van de auto in, samen met het bijtellingspercentage en het belastingtarief en de bruto en netto bijtelling wordt berekend. Ook kunt u via deze tool de bijtelling berekenen voor een Tesla of andere elektrische auto’s.

“Er wordt onderhoud gepleegd aan de bijtelling tool, binnenkort beschikbaar”

Bijtelling zelf uitrekenen

Bijtelling berekenen - trackjack
Vraagt u zich af hoe het bijtellingspercentage precies wordt berekend met onze bijtellingstool? We geven onderstaand een rekenvoorbeeld voor het uitrekenen van de bijtelling.

Stel de auto van de zaak heeft een cataloguswa
arde van € 25.000, een bijtelling van 22% en u heeft een eigen bijdrage van € 1200 per jaar. De bijtelling bedraagt dan 22% van € 25.000 minus € 1200 = € 4.300,- per jaar. Dit is de bruto bijtelling.

Voor de netto bijtelling wordt dit bedrag vermenigvuldigd met het tarief inkomstenbelasting dat van toepassing is. Als het tarief inkomstenbelasting bijvoorbeeld 42% is, dan is bij bovengenoemd voorbeeld de netto bijtelling 42% van € 4.300,- dus € 1806,- bijtelling per jaar.

Geen bijtelling? Rittenregistratie is de oplossing.

Ontdek nu ons ritregistratiesysteem  

Bijtelling elektrische auto berekenen

Elektrische auto’s vielen voor 2020 in de 4 procent bijtellingscategorie en vanaf 1 januari 2020 in de 8 procent bijtellingscategorie. Vul in bovenstaande tool de juiste categorie in en ook voor uw elektrische auto zoals een Tesla berekent u gemakkelijk de bijtelling.

Bijtelling berekenen kenteken

Wat ook een mogelijkheid is, is de bijtelling berekenen met een kenteken. Er zijn verschillende websites waarbij tools worden aangeboden voor het berekenen van bijtelling op kenteken.

bijtelling berekenen zzp

Bijtelling berekenen ZZP

De bijtelling voor ZZP is hetzelfde als bovenstaand wordt beschreven. Ook hier geldt dat de bijtelling wordt vastgesteld op basis van de cataloguswaarde, het bijtellingspercentage en het belastingtarief waar je als ZZP in valt. Via bovenstaande tool en via het rekenvoorbeeld kan de bijtelling voor ZZP gemakkelijk worden berekend.

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in deze artikelen

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close