Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

Geen bijtelling? Wij vertellen u hoe

Als u een auto van de zaak rijdt is de kans groot dat u in de 22% bijtellingscategorie valt als u de auto ook privé gaat rijden. Maar wat als u geen bijtelling wil, kan dat ook? Jazeker. Uw werkgever hoeft niets bij uw loon op te tellen als u kunt bewijzen dat u op kalenderjaarbasis niet meer dan 500 kilometer privé in de auto van de zaak rijdt.

1. Geen bijtelling: teken de “Verklaring geen privégebruik auto”

De berijder vraagt bij de Belastingdienst een Verklaring geen privégebruik aan. De werkgever berekent geen bijtelling als de werknemer een beschikking aan de inspecteur heeft overhandigd. Een bijkomend voordeel voor de werkgever is dat de bewijslijst dat het voertuig niet meer dan 500 kilometer privé per jaar rijdt verschuift naar de werknemer. Echter, op het moment dat de werkgever had kunnen weten dat de medewerker de verklaring onterecht heeft aangevraagd zal de Belastingdienst ook de werkgever verantwoordelijk stellen.

2. Rijdt niet meer dan 500 kilometer privé per jaar

Een onderdeel van de Verklaring geen privégebruik auto is dat de werknemer middels een sluitende rittenregistratie  kan aantonen dat er niet meer dan 500 kilometer privé per jaar in de auto van de zaak wordt gereden. Dan hoeft er geen bijtelling te worden betaald. De werknemer moet de rittenregistratie op ieder moment kunnen aanleveren als de deze wordt opgevraagd door de inspecteur van de Belastingdienst.

3. Zorg voor een sluitende rittenregistratie

Om aan te tonen dat u per jaar niet meer dan 500 kilometer privé per jaar rijdt, moet een rittenregistratie worden bijgehouden. Dit betekent dat van elke rit genoteerd moet worden:

  • de datum
  • de begin- en eindstand van de kilometerteller
  • het adres van vertrek en het aankomstadres. Als u vanaf uw werkadres naar een afspraak rijdt en daarna weer terug, schrijft u de aankomst- en vertrekadressen op van zowel de heen- als de terugreis
  • de route die u hebt gereden, als u niet de meest gebruikelijke route hebt genomen
  • of het een privérit is of een zakelijke rit
  • de privé-omrijkilometers als u tijdens dezelfde rit zakelijke kilometers   en  privékilometers rijdt

Een GPS rittenregistratiesysteem  houdt alle ritten automatisch voor u bij, zodat u deze gegevens niet handmatig van elke rit hoeft bij te houden.

Direct een vrijblijvende offerte voor rittenregistratie?

Let op: De bijtelling privégebruik auto geldt voor een heel kalenderjaar. Dus ook als u maar gedurende 1 maand privé met de auto rijdt, kunt u een bijtelling krijgen over het hele jaar.

Lees alles over de bijtelling in 2021.

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in deze artikelen

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding