Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

Podcast: de youngtimer het perfecte alternatief?

Jeroen Koren, de expert op het gebied van youngtimers,  neemt u in deze aflevering van de TrackJack Podcast mee in de wondere wereld van de youngtimer. 

Het is een dilemma waar veel bestuurders mee zitten: kopen we een gloednieuwe wagen met tegenwoordig een wachttijd tot wel een jaar, of koop ik een jonggebruikt model? De optie waar veel mensen overheen kijken, is de youngtimer: auto’s die misschien wat ouder zijn, maar vaak volledig uitgerust zijn, én voor een interessante prijs te rijden zijn. Een Bentley Continental GT, een 911, 7-serie: het kan allemaal ineens. 


MICHA:      Fijn dat ik hier vandaag tussen de waanzinnige wagens mag komen zitten.

JEROEN:   Ja, hartstikke leuk dat je er bent.

MICHA:      We beginnen altijd met een drietal vragen om je een klein beetje te leren kennen. Wat was je eerste auto? Wat rij je inmiddels zelf? En wat zou je ooit nog willen rijden?

JEROEN:   Mijn eerste auto, dat was een Volkswagen Kever Cabriolet. Ik was werkzaam, parttime, bij een bedrijfje bij mij om de hoek. En die man die had die auto in een stalling staan en ja, die auto wilde ik wel heel graag hebben, maar ik had eigenlijk het geld niet. Toen heb ik wat uurtjes gewerkt, en daarmee eigenlijk die auto betaald. Dat was de eerste auto die ik had, en ja, ik stond meer stil dan dat ik ermee kon rijden. Maar goed, dat mocht de pret niet drukken. Het is altijd wel leuk om weer een Kever te zien rijden, maar ik moet je heel eerlijk zeggen: ik hoef hem zelf niet meer te hebben, denk ik.

MICHA:      Blij dat die weg is

JEROEN:   Ja, het was een leuke tijd, zal ik het zo maar zeggen. En op dit moment rijd ik iets comfortabeler. Dat is een Bentley Continental. En we rijden ook nog een Mercedes G-Klasse, dus dat is ook wel leuk rijden zeg ik heel eerlijk. Totaal wat anders natuurlijk, maar ja, dat is inherent aan de tijd misschien ook wel.

MICHA:      En heb je nog iets op je verlanglijst staan?

JEROEN:   Ja, we hebben nog twee auto’s besteld. Volgende week krijgen we er eentje, dat is een Porsche GT3 Touring, en we hebben ook nog een Lamborghini Urus besteld, en die hoop ik eigenlijk binnenkort te krijgen, maar dat zal een lange levertijd zijn dan dat we hopen, want volgens mij heb ik hem zes maanden geleden besteld, volgens krijg ik hem pas in september nu. Dus ja, we zien het wel. Hij loopt niet weg.  We wachten met spanning af. Vaak is de voorpret misschien wel het allerleukste. Vooral de kinderen vinden het leuk.

MICHA:      Ja, snap ik. Tof. Maar ja, je hebt misschien ook wel een bruggetje meteen, dat je eigenlijk zelf noemt. Want die levertijd is natuurlijk heel hoog op nieuwe wagens. Mede door chiptekorten, dan gaat er nog eens een keer een boot ergens gaat er in  vlammen op, helpt allemaal niet mee.

JEROEN:   Nee.

MICHA:      Mensen kiezen dus eerder voor, in ieder geval bedrijven ook, maar ook particulieren, voor jonggebruikt, of soms wat ouder: de youngtimer.  Kan je iets vertellen over jezelf, over ClassicMaster waar we zitten, en de youngtimer eigenlijk?

JEROEN:   Nou ja, goed, wij zijn 15 jaar geleden zo’n beetje begonnen met de firma ClassicMaster. Toen deden we voornamelijk eigenlijk oldtimers, daar ligt ook echt wel de passie. Dus we vinden dat nog steeds heel leuk. Alleen ondertussen vinden we natuurlijk ook nog gewoon de auto’s van 15 jaar geleden en 20 jaar geleden vinden we ook heel erg leuk. Ja, dat is een beetje uit onze tijd, toen we eigenlijk zo’n auto vaak wilden kopen, maar we net het geld niet hadden. Die zijn op een gegeven moment betaalbaar geworden. En daar zijn natuurlijk ook nog eens youngtimer voordelen aan, met name voor de zakelijke markt natuurlijk, en ook de afschrijvingen natuurlijk, die gewoon eigenlijk nihil kan noemen.

MICHA:      Ja.

JEROEN:   De youngtimer regeling die is dusdanig interessant voor de ondernemer dat je over een fiscale waarde, dat je daar de bijtelling over gaat betalen, en dat zijn dusdanige auto’s natuurlijk van 15 jaar geleden, en ja, die kan je bijna vergelijken met de auto’s van tegenwoordig, alleen op het elektrische gebied dan, is eigenlijk het grootste verschil te vinden.

MICHA:      Ja.

JEROEN:   Qua comfort, is natuurlijk, ja een airco van 15 jaar geleden, is eigenlijk gelijk aan een airco van nu.  Een oldtimer, waar een airco in zit, is natuurlijk niet te vergelijken met een airco van nu of van 15 jaar geleden. Dus die auto’s van 15 jaar geleden, dat zijn natuurlijk, ja, oerdegelijke auto’s, en met heel veel comfort. Dus dan heb je eigenlijk heel veel voordelen op een rijtje, en betaalbaar. Heb je heel veel voordelen op een rijtje, waardoor je dus heel makkelijk de keuze kan maken om gewoon echt wel een youngtimer te gaan rijden. En, ja, ik zeg heel eerlijk, die auto’s van 15 jaar geleden, misschien wel 16 of 17 jaar geleden, die zijn ook echt heel gaaf, ook heel leuk om te zien. Dus je rijdt ook echt niet voor lul in zo’n auto.

MICHA:      Nee, want jullie specialiseren wel ook een beetje in het mooier segment als ik zo hier een beetje om me heen kijk?

JEROEN:   Ja, ja. Ja, ik zeg niet dat een Volvo V70 van 15 jaar geleden dat die niet leuk is, dat zeg ik helemaal niet. Maar dat zijn niet de auto’s die wij dan weer verkopen. Wat wij dus echt verkopen zijn toch wel de grotere motoren, en dan heb je het over een AMG, of een Alpine, of een M5… Dat soort auto’s vinden we dan leuk. Net even weer onderscheidender dan de concurrent misschien.

Er zijn best wel wat concurrentjes in de markt, en dat is prima, dat is alleen maar goed. Maar weet je, je wilt je altijd een beetje onderscheiden. Dus wat wij dan toch wel, wat wij doen is zoeken naar laag kilometerstanden auto’s, en dan toch ook wel weer een beetje uniek spul. En dat lukt tot op heden goed.

MICHA:      Ja, want je noemde al even die fiscale waarde, want die auto’s die hier staan, de zijn… Dat is wel leuk, op die bordjes staat dus gewoon de waarde voor je hem koopt maar dus ook de waarde die de fiscus daaraan hangt,  en daar wordt dan dus het aangepaste bijtellingspercentage aangehangen?

JEROEN:   Klopt. Ja, als voorbeeld hebben wij een Mercedes G-Klasse, er staan altijd wel een stuk of 15 tot 20 stuks. Die koop je dan voor 50.000 euro, in de btw moet ik ook nog zeggen, dus er zit ook nog voor bijna 9.000 euro aan btw in die je terug kan vorderen als ondernemer, dan zit ik op 41.000 euro zo’n beetje.   Waar je nog een bijtelling van nog geen 300 euro per maand voor betaalt.

En dat zijn natuurlijk wel allemaal leuke dingetjes. En zeker als je hem dan ook nog eens kan afschrijven in drie, vier jaar tijd, tegen een restwaarde van ongeveer 10.000 euro, waardoor je hem dus privé weer kan opkopen.   Als je natuurlijk sec kijkt naar alle kosten, dan heb je eigenlijk weinig kosten gemaakt, omdat die auto’s, die houden altijd ook weer een goede restwaarde. Zo’n Mercedes G-Klasse als voorbeeld, stel je doet er 50.000 kilometer mee rijden na drie jaar, dan heeft ie vrijwel dezelfde waarde of misschien zelfs nog wel een beetje gestegen.

 Dus dat zijn natuurlijk wel leuke dingetjes als je hem dan weer vervolgens privé dan weer gaat verkopen, hè, na vier jaar. 

MICHA:      Ja, nou ja, dat helpt wel mee inderdaad.

JEROEN:   Ja, precies. Dus dat zijn, ja dat zijn de leukere dingen, zeker wel van een youngtimer.

MICHA:      Want hoeveel procent betalen we dan over die fiscale waarde?

JEROEN:   We betalen 35 procent over de fiscale waarde. Dat staat los van het aankoopbedrag, dus een auto koop je, ik noem maar eventjes wat, een Mercedes G-Klasse koop je voor 50.000 auto’s in de btw. Al onze auto’s zijn overigens inclusief btw, dus het zijn allemaal btw-auto’s waardoor dus de 21 procent teruggevorderd kan worden door de ondernemer. Dat is natuurlijk echt ook wel een heel groot voordeel. Maar je betaalt 35 procent over de fiscale waarde. En de fiscale waarde wordt vastgesteld door een beëdigd taxateur. Wij doen dat niet zelf. Er komt iedere week een taxateur bij ons langs, en die maakt een heel mooi rapport op de firmanaam van de koper. En als voorbeeld, een Mercedes G-Klasse kost dus 50.000 euro en die heeft een fiscale waarde van circa 20 tot 22.000 euro, waardoor je er dus gewoon circa 300 euro per maand voor betaalt.

Je betaalt 35 procent over de fiscale waarde.  En als voorbeeld, een Mercedes G-Klasse kost dus 50.000 euro en die heeft een fiscale waarde van circa 20 tot 22.000 euro, waardoor je er dus gewoon circa 300 euro per maand voor betaalt.

MICHA:      Ja, dat betaal je ook als je nu nieuw een…

JEROEN:   Ik denk  niet dat je voor 300 euro een leuke auto kan rijden.

MICHA:      Nee. Of je moet in een kleiner segment zoeken.

JEROEN:   Ja, een kleiner segment, inderdaad, maar niet vergelijkbaar dan weer met een grote auto zoals een Mercedes G-Klasse.

MICHA:      Nee dan kom je, daar kan je nog niet eens mee beginnen. Het klinkt allemaal wel heel goed, bijna een beetje te goed misschien.  Zijn er nou nadelen aan die regeling te bedenken, of aan misschien aan die youngtimer an sich?

JEROEN:   Uiteindelijk zijn er natuurlijk altijd wel nadelen te vinden. Kijk, het is natuurlijk wel 15 jaar oud, dus een auto die 15 jaar oud is, ja daar kan eerder iets kapotgaan dan een auto natuurlijk van twee, drie, vier jaar oud. Alleen, het voordeel bij ons is weer: wij verkopen alleen maar laag kilometerstanden auto’s. 

 Bij ons vind je eigenlijk geen auto’s boven de 100.000 kilometer. Wij zoeken daar bewust op. Onze gemiddelde kilometerstand, hebben we toevallig vorige week even bekeken, is  51.000 kilometer. Ja als je dat verspreidt over 15 jaar, ja, dan is dat natuurlijk niet veel. Nadeel van daar kan natuurlijk ook wel weer zijn, dat zeg ik ook heel eerlijk, het kan ook weleens zijn dat een auto die niet veel gebruikt is in de afgelopen jaren, natuurlijk wel wat delen verdroogd zijn, en dan hebben we het met name over de rubbers. Dus wij adviseren altijd, als je bij ons een auto koopt, het zit er niet standaard bij, altijd even een grote beurt. Als je een grote beurt doet bij ons heb je ook weer het voordeel dat je dan gewoon bij ons drie maanden garantie krijgt. Dan heb je toch een beetje zekerheid, want als er problemen komen, dan is het altijd in het begin. Nou, dat kan je dus heel makkelijk, voor een gemiddeld bedrag van een grote beurt, 799 euro, ja, kan je dat eigenlijk wegkopen.

MICHA:      Ja, misschien wel verstandig. Maar dat ligt zo daar natuurlijk weer een beetje aan, wat je zegt met die leeftijd en kilometerstand, heel specifiek, als je een youngtimer hebt die dus meer heeft gelopen, of een youngtimer hebt van misschien een merk dat wat minder gemotoriseerd is, goed over nadenken wat je eigenlijk doet, alvorens je die beslissing neemt.

JEROEN:   Ja nou, ik zeg je heel eerlijk, we hebben echt heel weinig mensen die terugkomen met klachten, of met storingen, met een, nou ja, gezeur. Dat hebben we eigenlijk niet. Maar als het er is, dan lopen we zeker niet weg, en ik zeg altijd wel heel eerlijk: op voorhand kan je natuurlijk zelf ook wat dingen uitsluiten. Je kan natuurlijk als je bij ons een auto koopt, kan je op voorhand kan je natuurlijk ook eventjes gewoon een aankoopkeuring laten verrichten. Wij staan daar gewoon volledig voor open.

  Dus het is niet zo van we zeggen van nee dat doen we niet. Als mensen zeggen van joh, ik wil even de auto naar een Mercedes dealer brengen, nou, geen enkel probleem, we zetten hem graag voor jullie eventjes bij de dealer neer. Dan kan je hem eventjes gewoon even door laten lichten.

Dus nee hoor, geen enkel probleem.

MICHA:      Is het sowieso iets dat je, sowieso wat je zou aanraden, op het moment dat je, niet persé een youngtimer, maar ook gewoon een jonggebruikte auto koopt?

JEROEN:   Ja hoor.

 Ja. Het ligt ook aan het type persoon, type koper. Uiteindelijk natuurlijk, je hebt natuurlijk ook mensen, als ik kijk naar mezelf, ik kijk vaak niet eens naar die auto, live. Ik koop vaak heel veel gewoon of door de telefoon, of via het internet, waar ik ook zelf in ga rijden. Ja, de een is sneller dan de ander, dus het is natuurlijk wel zou ik zeggen heel eerlijk, iemand die bij ons een Mercedes G-Klasse koopt, is een ander persoon als iemand die bij ons een BMW 7-serie koopt. Dat zeg ik wel heel eerlijk, het zijn wel allemaal verschillende type personen natuurlijk. 

Het is ook wel weer leuk, maar ja, je kan natuurlijk gewoon, heel simpel, je kan heel veel dingen kan je gewoon uitsluiten, als je ergens onzeker over bent, of twijfelachtig bent over iets. Joh, heel simpel, het kost je 300 euro om een aankoopkeuring te laten verrichten, dus dat zou ik dan altijd doen als je twijfelt. Maar het is niet noodzakelijk, het is niet verplicht, maar het is maar net waar je je comfortabel bij voelt. 

Je kan heel veel dingen kan je gewoon uitsluiten, als je ergens onzeker over bent. Het kost je 300 euro om een aankoopkeuring te laten verrichten, dus dat zou ik dan altijd doen als je twijfelt.

MICHA:      Ja. Voordat we begonnen met de opname, had je een telefoongesprek met iemand.  Toen ging het over eigenlijk het zelf al het nodige uitzoeken op basis van eerdere eigenaren en dergelijke.

JEROEN:   Klopt.

MICHA:      Hoe kijk je daarnaar?

JEROEN:   Dat kan. Als mensen bij ons een kenteken opvragen, of het chassisnummer opvraagt, dan kan men heel simpel, kan men bij de dealer, of bij de RDW, kan men gewoon de historie opvragen. Dat is geen enkel probleem. En dan kan je gewoon heel veel dingen misschien al voor jezelf ook al uitsluiten.

MICHA:      Ja. Naast de youngtimer, heb je natuurlijk ook nog de oldtimer. Daar had je het net al eventjes over. Waar zit het verschil precies?

JEROEN:   Oldtimer is echt wel een klassieker, echt wel een auto van 25 tot misschien wel, ja goed, tot waar wil je gaan? Tot de T-Ford, volgens mij was dat de eerste auto die ooit was gemaakt. Kijk, dat zijn natuurlijk geen auto’s waar je dagelijks in gaat rijden.

MICHA:      Nee.

JEROEN:   Dus daar zit echt het grootste verschil. Een oldtimer is echt, echt oud wel. En een youngtimer is, nou ja, 15 jaar regeling, hè. Dus dat betekent dat je auto’s vanaf 2007 nu als youngtimer kunt inzetten. Maar vaak, een auto van 1995 kan je zeg maar wel zien misschien als een youngtimer. Daarvoor wordt het wel, nou ja, wat Spartaanser, hè. 

Zo moet je dat een beetje zien. En een oldtimer wordt ook vaak echt wel als een, ja, of als een belegging, of ja echt een fun autootje, voor in het weekend, zo moet je dat een beetje zien met een oldtimer. En een youngtimer is gewoon echt gewoon een dagelijkse auto. En ja, een youngtimer kan je daar ook echt voor gebruiken.

MICHA:      Ja. Je noemt 2007, en nu, voor de mensen die niet zien wat ik zie, want ik zie hier een hele hoop wagens staan, waar moeten we nou een beetje aan denken, wat je nu zou kunnen rijden als youngtimer, die er ook nog, waarbij het nog een beetje leuk is om in te rijden ook?

JEROEN:   Ja, dat ligt ook een beetje aan de portemonnee natuurlijk. Maar ja, er zijn zoveel auto’s van 15 jaar oud die je kan rijden die leuk zijn, maar ja, het moet ook een beetje natuurlijk het type persoon, en de een die vindt een Saab leuk van 15 jaar oud, en de ander zegt ik wil een Mercedes G-Klasse hebben met een compressor erop.

Het is echt maar een beetje ook net wat voor doelgroep zeg maar komt voor een auto, maar nou ja, je kan een Bentley rijden, je kan een Porsche rijden, je kan een Ferrari rijden… Er zijn natuurlijk in het hogere segment zijn er heel veel auto’s die je gewoon echt dagelijks kan rijden.

MICHA:      Ja. En dan zit dat dus een beetje rond die fiscale waarde, wat je er dan bijtelt, rond die, ik zou zeggen, 300 tot 500 euro per maand? Is dat te hoog?

JEROEN:   Ja. Ja, eerlijk gezegd, we hebben hier een Maranello, die is uit 2006 die auto, en die heeft een fiscale waarde van 25.000 euro.

En ja, de aanschafprijs is dan wel wat weer aanzienlijk hoger dan een gemiddelde youngtimer. Deze kost 100.000 euro. Maar je hebt ook gewoon een hele mooie 7-serie, een verlengde, een 760 hebben we staan. Aankoopbedrag, in de btw uiteraard, 22.000 euro, met een fiscale waarde van 6.000 euro.

Ja, heb je ook alle luxe. Het is echt maar net wat de klant wenst.

MICHA:      Ja. Ja, het is bijna gek om het niet te doen, zou je zeggen…

JEROEN:   Ja, ik zou zeggen, kom zeker langs.

MICHA:      Ja. Als laatste ben ik ook nog wel benieuwd naar  jouw kijk op de toekomst van mobiliteit. En je noemde al het woord elektrisch, kwam eventjes voorbij. Waar gaat het naartoe? Hoe kijk jij daarnaar?

JEROEN:   Uiteindelijk… Ook dat is denk ik nu wel een doelgroep die zich aan het vormen is. Iemand wil elektrisch rijden, en een ander zegt ik wil echt gewoon niet elektrisch rijden, die heb je natuurlijk sowieso. Ikzelf val ook wel onder die laatste doelgroep. Ik ben liever dan toch misschien wel 100 tot 150 euro kwijt bij de benzinepomp dan dat ik m’n stekker in die auto steek aan het einde van de dag. Ik vind ook de auto’s die je ziet rijden, alle elektrische auto’s, ik kan er geen een opnoemen die ik mooi vind. Ik kan er echt geen een opnoemen. En misschien ook echt wel het type persoon die in die auto rijdt.

Ik zeg niet dat een Tesla rijder, dat ik ze gelijk in het kwaad daglicht zet, helemaal niet. Maar ik moet wel heel eerlijk zeggen: het zijn wel ja, vaak toch wel het type persoon die compleet afwijkt van iemand die een youngtimer rijdt. Dat zeg ik je heel eerlijk.

MICHA:      Ja. Nee maar dat is ook niet erg, toch?

JEROEN:   Nee hoor, helemaal niet. Helemaal niet. Ik zei ook al in het begin van het gesprek: een Saab rijder is een andere rijder dan een Mercedes G-Klasse. Dat is natuurlijk ook zo. Dus ook een hele andere doelgroep. Heel ander type persoon.

MICHA:      Dus benzine en diesel, is er gewoon nog wel eventjes om te blijven.

JEROEN:   Ja, en sterker nog, want je zou ook voor kunnen stellen nu met iets hogere benzineprijzen, dat valt allemaal echt wel mee, overigens als je het op de zaak zet, en als je dan weer kijkt wat alle voordelen zijn, en wat ben je nou echt kwijt? Want een youngtimer rijd je ook geen 100.000 kilometer per jaar mee. Een gemiddelde youngtimer rijder rijdt gemiddeld 10 tot 15.000, dus die rijdt gewoon van z’n werk aan het einde van de dag naar z’n huis, en de volgende dag pakt ie hem weer van zijn thuisadres naar zijn werk. En die rijdt dan gemiddeld 25 kilometer per dag. Joh, wat ben je nou eigenlijk kwijt?

En op jaarbasis zal je echt wel 1000 euro meer kwijt zijn aan brandstof dan voorheen, als je 15.000 kilometer per jaar rijdt. Maar dan nog: het plezier wat je hebt, je zet het op de zaak, de fiscale voordelen… Ja, dat weegt gewoon niet op tegen een nieuwe. Dat zeg ik heel eerlijk, want een nieuwe auto kost gewoon 60, 70.000 euro, als je een beetje leuk wil rijden. Ik zeg wel een beetje, want ik vind het eigenlijk helemaal niet leuk, wat ik zie rijden. Maar als je dan kijkt naar de investering die je moet doen voor een hele leuke auto, ja, dan heb je zoveel voordelen. Het is ook leuk om gewoon een leuke auto te rijden, denk ik dan.           

MICHA:      Zeker. Mooi. Is er nog iets dat ik niet heb gevraagd, dat je wel nog graag zou willen toevoegen?

JEROEN:   Nou, eigenlijk niet. Alleen jij vroeg als laatst, vroeg jij natuurlijk van joh hoe zie je het in de toekomst. Ja, wij hebben het alleen maar drukker gekregen. Afgelopen maanden is het extreem druk.

MICHA:      Waar komt dat door?

JEROEN:   Met name door natuurlijk het tekort van nieuwe auto’s en ook wel ondanks dat je dan verwacht door de iets hogere benzineprijzen, dat je dan minder zou verkopen. Maar we verkopen alleen maar meer. En eigenlijk alleen maar, ja, de dikkere motoren verkopen we juist alleen maar meer. En ik zie het in de toekomst echt heel rooskleurig. En ik zie juist denk ik de elektrische auto, zie ik juist een probleem worden.

Stekkeren… Ja, dat je rekening moet houden van hoeveel kilometer kan ik rijden. En natuurlijk wordt dat allemaal steeds beter in de toekomst, die accupakketten die zijn steeds beter. Maar niet vergeten: na een paar jaar dan moet er misschien weer een nieuw accupakket in. Dat kost ook echt heel veel geld. En dan de ergernis bij elkaar opgeteld… Ja, ik denk in alle eerlijkheid, en natuurlijk ook de restwaarde, denk ik echt dat gewoon de youngtimers een hele goede investering is, dus ik ben daar helemaal niet bang voor, nee. 

MICHA:      Nee. Mooi. Als mensen benieuwd zijn naar jou, misschien een vraag hebben naar aanleiding van deze aflevering, hoe kunnen we je vinden?

JEROEN:   Via de website uiteraard, ClassicMaster.nl. Je kan altijd mailen, met info ervoor. En wij zijn altijd bereikbaar. Ik zeg niet dag en nacht, maar gewoon tot een uur of acht hebben we altijd onze mobieltjes aan staan, dus we zien ze graag verschijnen.

MICHA:      Nou, perfect. Nou dan wil ik je heel graag bedanken voor dit gesprek. Leuk dat ik mocht aanschuiven hier.

JEROEN:   Ja, leuk dat je er was.

Luistert u liever dan u leest?

Luistert u mee naar de TrackJack Podcast op Spotify of Apple Podcast. Of direct vanuit uw browser.

Luister op Spotify Luister op Apple Podcast

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in deze artikelen

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Rompslomp
Outsmart
Belastingdienst
Informer
Autoflex
ikwordzzper
Salesforce
Carsys
Schoonmakend Nederland
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Vereniging elektrische rijders

close