Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

Q&A met ZZP Nederland

Waar moet de ZZP’er van vandaag de dag nou op letten?

Het thema besparen raakt iedereen. De consument let op z’n portemonnee en bedrijven krijgen te maken met hogere kosten. Als ZZP’er voel je de gevolgen snel. Gelukkig zijn er ook een hele hoop goede ontwikkelingen voor de zelfstandige ondernemer. Denk daarbij aan de verhoging van de onbelaste reiskostenvergoeding en arbeidskorting én er zijn steeds meer organisaties die het opnemen voor de ZZP’er.

TrackJack ging in gesprek met Leo Kits van de Stichting ZZP Nederland, dé partij voor de zelfstandig ondernemer en al zijn of haar vragen.


Kun je iets vertellen over de Stichting ZZP Nederland en jouw rol?

Stichting ZZP Nederland is de grootste onafhankelijke belangenorganisatie voor zelfstandige ondernemers, opgericht in 2011, met als doel stimulering van ondernemerschap en verbetering van de positie van zelfstandigen. Mijn rol binnen de stichting is meedenken over het te voeren beleid, dat vooral wordt gestuurd door de signalen die wij krijgen via de helpdesk van ZZP Nederland.

Wat merken jullie van de veranderende markt? Om te beginnen met inflatie, maar ook met schaarste op de arbeidsmarkt?

Wij krijgen bij de helpdesk van ZZP Nederland steeds meer vragen over hoe je als zelfstandig ondernemer je uurtarief kunt verhogen. Ondernemers moeten natuurlijk ook iets met de inflatie. Een hoger uurtarief is dan vaak de oplossing.

Daarnaast hebben wij eigenlijk altijd wel mensen die juist beginnen als ondernemer, er is immers schaarste op de arbeidsmarkt. Terwijl we aan de andere kant ook zien dat werkgevers nu zulke goede aanbiedingen doen om personeel te werven, dat ondernemers toch weer voor loondienst kiezen.

Hoe kijkt de stichting naar deze ontwikkelingen?

De economie golft altijd op en neer. Als stichting ZZP Nederland proberen wij het ondernemersklimaat in Nederland zo goed mogelijk te krijgen. Hoe het economisch gaat, heeft hier veel mee te maken. Gaat het goed, is er veel werk, dan lijkt de overheid te denken dat ondernemers overbodig zijn. Gaat het slecht met de economie dan worden de ondernemers geprezen als de smeerolie van de Nederlandse economie.


Jullie werken samen met verschillende partners, zoals TrackJack. Wat kun je daar over vertellen?

Net als bij zelfstandig ondernemers, heeft een ieder zijn eigen pluspunten, maar ook zijn beperkingen. Bij ZZP Nederland weten we veel over ondernemen en verzekeren, maar hebben wij geen eigen hulpmiddelen, zoals rittenregistratie, boekhoudprogramma’s, tankpassen etc.

Maar onder onze achterban is er wel vraag naar dergelijke middelen. Dus gaan wij op zoek naar de beste partners en deals wij kunnen realiseren voor de ondernemers. Zo komen wij dus uit bij partijen zoals TrackJack.

Zijn er naast de partnerschappen die jullie hebben, nog meer redenen waarom steeds meer ondernemers kiezen om zich bij jullie aan te sluiten?

Uit onderzoek blijkt dat veel ondernemers zich vooral aansluiten vanwege de informatievoorziening die wij bieden via onze website en onze helpdesk. Daarnaast mogen wij alle ondernemersverzekeringen verzorgen, soms ook met korting, waardoor ondernemers graag bij ons aansluiten. En omdat wij opkomen voor de belangen van ondernemers, zijn er veel mensen die ons steunen middels aansluiting.

“Wij gaan op zoek naar de beste partners en deals die we kunnen realiseren voor de ondernemers.”

Waar loop je als zelfstandig ondernemer tegenaan in de keuze voor mobiliteit? Zien jullie groei in bijvoorbeeld privé vervoer, zakelijke lease of private lease? En is een ‘beste’ keuze voor de ZZP’er?

Zeker in de huidige periode (oktober 2022), is de eerste vraag: Wat kost mijn mobiliteit en hoe kan ik de kosten verlagen. Is lease iets voor mij? Zo ja, welke leasevorm? Kan ik misschien ook met het openbaar vervoer uit de voeten. Elke keuze heeft zijn voor en nadelen en daardoor is dan ook iedere keuze persoonlijk. Wij kunnen slechts de mogelijkheden aanstippen en door kortingen goedkoper maken, maar wij kunnen iemand niet zeggen wat de beste keuze is.

Waar moet je nou echt op letten als je besluit ZZP’er te worden?

Ben je uit het juiste ondernemershout gesneden? Ondernemer worden is gemakkelijk. Je kunt zo naar de KVK om een bedrijf in te schrijven.

Maar ondernemer blijven, dat is de kunst. Dat gaat het beste als je van te voren weet waar je aan toe bent. Mijn tip is altijd, schrijf een ondernemingsplan. Dan kom je goed beslagen ten ijs.

Hoe kijken jullie als Stichting ZZP Nederland naar de toekomst van mobiliteit?

Mobiliteit zal altijd een ‘hot issue’ blijven. Er zijn natuurlijk nu al bewegingen in de mobiliteitsmarkt. Eerst ingegeven door corona en het thuiswerken en nu door de hoge prijs voor benzine/diesel en stroom. Ondernemers, die in dit geval consumenten zijn, zullen hun mobiliteit grondig onder de loep nemen. Wij zien vooral kansen voor energiezuinige mogelijkheden. Wij volgen de wensen van onze abonnees op de voet, zodat wij ze kunnen bieden wat ze qua mobiliteit wensen.

Q&A met MoveMove en MultiTankcard

movemove gpstracker

De tarieven van benzine en diesel zijn weer een beetje gedaald maar de energieprijzen zorgen ervoor dat elektrisch rijden duurder wordt. Hoe zit dat met de tank- en laadpas?

Q&A met AutoScout24

autoscout trackjack km registratie

Mede door het chiptekort en problematiek met productie in Europa is de tweedehands auto populairder dan ooit. Maar wat zijn de valkuilen als je een jong gebruikt model koopt?

Geen Q&A, podcast of nieuws meer missen?

Meld u aan voor onze digitale updates.

Meld me nu aan!

Blijf op de hoogte van TrackJack!

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding