Kies uw taal

Hoe lang moet een km registratie worden bewaard?

km registratie? Voor zowel ondernemers als medewerkers die een km registratie bijhouden voor de Belastingdienst geldt een wettelijke bewaartermijn van 7 jaar. Dit betekent dat de Belastingdienst tot 7 jaar terug uw km registratie kan opvragen en u deze moet kunnen aanleveren. Dit is tevens ook de wettelijke fiscale bewaarplicht voor de administratie van ondernemers. Zeer belangrijk dus dat u de km registratie goed bewaard. Maar hoe kunt u dit het beste doen?

Digitale km registratie bewaren

Als u een kilometerregistratie bijhoudt door middel van een GPS km registratiesysteem is het bewaren van de gegevens makkelijk. De km registratie wordt in de meeste gevallen online opgeslagen/in een software die de mogelijkheid geeft de gegevens te downloaden. Vervolgens kunt u de km registratie opslaan en heeft u deze beschikbaar indien de Belastingdienst hierom vraagt. Vraag goed na wat de bewaartermijn is van de leverancier van het GPS km registratiesysteem zodat u de gegevens tijdig download.

Handmatige km registratie bewaren

Als u de km registratie handmatig bijhoudt is het verstandig de gegevens dagelijks of in ieder geval wekelijks bij te werken. Stel dat u het schrift of boek kwijtraakt waar u de km registratie in bijhoudt is alles verloren. Zorg er daarom voor dat u de handmatige km registratie snel overneemt in Excel en opslaat op de computer zodat u de km registratie altijd beschikbaar heeft en in ieder geval met een maximale bewaartermijn van 7 jaar.

Wat als ik  niet kan voldoen aan deze bewaarplicht?

We lezen regelmatig in het nieuws over boetes en naheffingen  bij een foute of onjuiste km registratie. Als u niet voldoet aan de bewaarplicht van 7 jaar en dus geen km registratie kan aanleveren zijn de  boetes van de Belastingdienst flink.  In dit artikel leest u meer over wat de boetes zijn en hoe deze worden opgelegd.

 

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding