Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

Hoe werkt GPS?

Hoe werkt gps tracking

Een complex netwerk van 32 satellieten op 20.200 kilometer boven de aarde, bepaalt je positie.

GPS is de afkorting van Global Positioning System. Het is eigenlijk wel al duidelijk; een wereldwijd systeem dat kan bepalen waar je bent.

Elke satelliet heeft een eigen radiozender en een atoomklok, die  tot op drie miljardste seconde nauwkeurig de tijd aan kan geven.  De baan waarin de satellieten draaien ligt vast, waardoor er continu minimaal vier satellieten  boven de horizon zitten, waar je ook op aarde bent.  

De signalen die de GPS-satelliet verstuurt, bevatten informatie zoals het unieke ID van de satelliet, de locatie van de satelliet en de datum en tijd waarop het signaal is verstuurd. De ontvanger weet wanneer het signaal is verzonden en ontvangen door  de interne klok van de GPS Tracker. Omdat het signaal met lichtsnelheid (ongeveer 186,000 m/s) naar de aarde komt, kan de tracker met al die gegevens bepalen wat de afstand tot de satelliet is.

De GPS-ontvanger combineert de afstand tot de satelliet met de informatie over de plaats van de satelliet. Hierdoor komt de GPS tracker tot een aantal opties waar je je op de wereld kunt bevinden. Die mogelijke plekken vormen als het ware een bol rond de satelliet. Zodra er ook een signaal van een tweede satelliet binnen komt, zit je logischerwijs op het snijpunt van twee bollen. Door een derde satelliet toe te voegen, wordt de locatie steeds specifieker. Het signaal van een vierde satelliet maakt je locatie definitief en wordt gebruikt om de plaatsbepaling steeds nauwkeuriger te maken.
Leuk om te weten is dat TrackJack altijd meer dan 14 (tot 20+)  satellieten gebruikt voor de best mogelijke locatiebepaling.

GPS tracker - hoe werkt het

Het is belangrijk om de TrackJack altijd goed in te bouwen op een plek waar het GPS signaal kan komen, maar uiteraard uit het zicht ligt.  En nu we weten hoe  GPS werkt, duiken we de materie van GPS tracking in. 

Hoe werkt GPS tracking?

 

Lees meer over GPS trackers  voor auto’s of scooters, of zelfs  onze variant voor containers en groot materieel.

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in deze artikelen

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding