Kies uw taal

Rittenregistratie zoals de Belastingdienst het wil

Geen zorgen meer om uw rittenregistratie met ons rittenregistratiesysteem

Nooit meer met de hand uw ritten bijhouden.

 • Volledig uit handen genomen  vanaf €5,95 / maand
 • Voorzien van Keurmerk, dus volledig  fiscus-proof
 • Installatie bij u op locatie waar en wanneer u wilt
 • Voorzien van 24 maanden  bewaartermijn
 • Inclusief GPS track en trace module
 • Nu met Beste Prijs Garantie

Bestel direct online    Vraag offerte aan

sluitende rittenregistratie voor de Belastingdienst


Gemakkelijke, betaalbare én sluitende rittenregistratie voor ZZP, MKB en Grootzakelijk gebruik. 

Of u nu de kilometers wilt bijhouden  van uw privé auto, leaseauto of voor de voertuigen die  u beheert, TrackJack neemt het volledig uit handen. Ons GPS rittenregistratiesysteem (een klein kastje) wordt bij u op locatie in de auto geïnstalleerd en registreert automatisch alle gereden ritten en kilometers. Precies zoals de Belastingdienst het wil, bevestigd door het Keurmerk Ritregistratiesystemen. 

Gemakkelijk, gebruiksvriendelijk én voordelig. Vanaf slechts € 5,95 per maand een sluitende rittenregistratie, zonder abonnement! En TrackJack biedt  u nu de Beste Prijs Garantie!

Hoe werkt onze ritregistratie eigenlijk?

Voldoet mijn ritregistratie aan de eisen van de fiscus?

Ja. De TrackJack PRO Fiscaal voldoet aan alle eisen van de Belastingdienst voor een sluitende rittenregistratie en is gecertificeerd met het keurmerk Ritregistratiesystemen. (Keurmerk RRS)

Zo bent u er  zeker van dat de rittenregistratie 100% fiscus proof is.

Rittenregistratie Belastingdienst

Met Beste Prijs Garantie

TrackJack zorgt ervoor dat u nooit teveel betaalt.

Sterker nog, we bieden u zelfs extra korting als u een goedkopere rittenregistratie vindt. U krijgt dan die lagere prijs maar mét 10% extra korting.

Meer over onze Beste Prijs Garantie

beste prijs garantie

Meer weten? Of een vrijblijvende offerte?

U kiest niet zomaar een rittenregistratie systeem. Dat begrijpen wij en willen u graag vrijblijvend informeren over de werking en mogelijkheden.

Wij zijn bereikbaar via  010-8200190 of vraag een vrijblijvende offerte aan. U kunt rekenen op een goed advies en heldere werkwijze.

Vraag offerte aan

Neem contact op met Michelle van TrackJack
ritregistratie auto

TrackJack PRO Fiscaal

Optie 1: eenmalige aanschaf

€199,00
I.P.V. €255,58

Gebruikskosten:
v.a. € 5,95 per maand

Bestel nu

OF

Optie 2: Lease All-in

€17,50
per maand

Gebruikskosten:
All-in

Bestel nu

Genoemde prijzen exclusief BTW.

Inzicht in rijgedrag en uw koolstofvoetafdruk

TrackJack introduceert Green Driving.
De mogelijkheid om de duurzaamheid van uw wagens niet alleen inzichtelijk te maken, maar er nu ook op te handelen! Aan de hand van rijgedrag zoals snel optrekkenhard remmen  en scherpe bochten  worden uw bestuurders beoordeeld, nemen ze het tegen elkaar op, maar ook tegen tienduizenden TrackJack gebruikers.

Ontdek alles over Green Driving

Wat is een ritregistratiesysteem?

Een GPS ritregistratiesysteem is een klein kastje (black box) van enkele centimeters groot dat in de auto wordt geplaatst. Door middel van GPS (satellieten) en GPRS (GSM-netwerk) worden locaties bepaald en verstuurd. Onze geavanceerde software zet de gegevens uit het systeem om in een sluitende en betrouwbare ritregistratie. U logt online in of via de app en bekijkt en beheert  hier de gegevens.

hoe werkt rittenregistratie

Beheer eenvoudig via de online portal en App

U beheert alle gegevens volledig online. U  logt in  op uw account en bekijkt en beheert de ritregistratie.

En bent u onderweg? Dan opent u  onze   app  die u uiteraard gratis  downloadt.

    

TrackJack kilometerregistratie

Meer weten? Volg onze online rondleiding

Uw ritregistratie gemakkelijk downloaden als Excel of PDF

Binnen enkele muisklikken downloadt u de volledige rittenregistratie naar Excel, PDF of een Auditfile voor de Belastingdienst.

Wilt u de rapportages liever iedere week of maand automatisch in uw mailbox ontvangen? Dan stelt u dat eenvoudig in in uw eigen account.

Ga nu aan de slag met uw ritregistratie

Rittenregistratie downloaden

Inbouw bij u op locatie. Omdat service voorop staat.

Wij werken met professionele monteurs die de installatie van het ritregistratiesysteem  op locatie verzorgen. Dit betekent dat wij naar een door u gewenste locatie in Nederland komen voor een vast laag tarief per inbouw. Dit kan op kantoor zijn of zelfs bij u thuis.

Bekijk uw mogelijkheden

Inbouw op locatie van uw rittenregistratie

Veilig en betrouwbaar

We hechten veel waarde aan de bescherming van data en daar moet u op kunnen vertrouwen. Onze rittenregistratie is dan ook volledig veilig en voldoet aan de AVG wetgeving.

Meer over Privacy en Gegevensbescherming

Rittenregistratie veilig - TrackJack

Track the road Jack!
Expert zet stap in service met GPS trackers

Expert gps tracker in Bestelauto

Sinds 1 januari zijn alle voertuigen voorzien van TrackJack. Via het systeem kan Van Dongen nu op elk moment zien waar de voertuigen rijden. “Het is een sterk systeem met een goede prijs-kwaliteitverhouding."

Vastgoedservice gaat voor het milieu én meer veiligheid met rittenregistratie

succeserhaal vastgoed service

Met Green Driving, uitbreiding voor het ritregistratiesysteem, worden de bestuurders op rijgedrag beoordeeld. Vastgoed Service bespaarde hiermee in een jaar tijd 14% brandstof!

55.000 ritregistratiesystemen gingen u voor

Heeft u meerdere bestuurders per auto?

Dan kunt u gebruik maken van bestuurdersidentificatie. Elke bestuurder krijgt een eigen ID key en scant deze in de auto als hij/zij gaat rijden. Zo staat bij elke rit genoteerd wie de bestuurder was. Als er niet wordt gescand, volgt (optioneel) een pieptoon zodat het scannen nooit vergeten kan worden.

Rittenregistratie meerdere bestuurders

Tankpas koppelen aan de rittenregistratie

Ook is het mogelijk de tankpas te koppelen aan de rittenregistratie. Zo wordt elke tankbeurt inclusief de tankgegevens opgenomen in het rittenoverzicht. Hiermee maakt u het verbruik van de auto o.a. inzichtelijk. Zie hier met welke tankpassen dit mogelijk is.

Rittenregistratie Tankpas MTC

Autoblog test rittenregistratie van TrackJack

Beoordeeld met een 9.9 door onze gebruikers.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Wat is rittenregistratie?

Een rittenregistratie houdt in dat alle ritten die worden gereden in een voertuig worden geregistreerd. Hiermee kunt u bijvoorbeeld aantonen bij de Belastingdienst dat er niet meer dan 500 kilometer privé per jaar in een zakelijk voertuig wordt gereden. Hierdoor hoeft er geen bijtelling te worden betaald voor het privégebruik in de zakelijke auto. Een rittenregistratie kan handmatig worden bijgehouden of door middel van een rittenregistratie kastje in de auto.

Is het bijhouden van ritregistratie verplicht?

Ja, dit is bijvoorbeeld het geval als er op jaarbasis minder dan 500 kilometer in een zakelijk voertuig wordt gereden. U moet dan voor de Belastingdienst een ritregistratie bijhouden. Het alternatief is het betalen van bijtelling. Daarnaast kan een ritregistratie ook nodig zijn voor andere toepassingen zoals het bijhouden van zakelijke ritten in een privéauto.

Wanneer hoef ik geen ritregistratie bij te houden?

Er is een aantal gevallen waarin u geen ritregistratie hoeft bij te houden. Bijvoorbeeld als u meer dan 500 kilometer privé rijdt in een zakelijk voertuig en wordt aangeslagen voor bijtelling. Ook hoeft u geen ritregistratie bij te houden als u of uw werknemer een bestelauto heeft die niet buiten kantooruren gebruikt wordt. Het is dan wel belangrijk dat u echt kunt aantonen dat de bestelauto niet wordt gebruikt. Vaak wordt hierdoor alsnog een ritregistratie bijgehouden om het zekere voor het onzekere te nemen.

Hoe werkt rittenregistratie?

Het bijhouden van een rittenregistratie houdt in dat alle kilometers en ritten die worden gereden in een voertuig worden bijgehouden. Dit kan op verschillende manieren:

 • Handmatig met een rittenregistratieboekje
 • Handmatig/digitaal met behulp van een Excelbestand
 • Handmatig/digitaal met behulp van een rittenregistratie app
 • Volledig digitaal met behulp van een ingebouwd GPS rittenregistratiesysteem

De laatste optie neemt het minste tijd in beslag. Met het GPS ritregistratiesysteem van TrackJack worden alle ritten inclusief verplichte fiscale eisen automatisch bijgehouden.

Hoe houd ik een rittenregistratie bij?

Met ons GPS rittenregistratie kastje is het bijhouden van een rittenregistratie heel eenvoudig. Het systeem wordt in de auto geplaatst en vervolgens houdt het alle alle kilometers, ritten, adressen en andere gegevens bij, die nodig zijn voor de fiscus. Alle gegevens zijn direct inzichtelijk via de online software omgeving, waarin u de gegevens eventueel nog kunt bewerken en vervolgens kan downloaden. Alles werkt digitaal, u heeft dus geen gedoe meer met het handmatig bijhouden van uw ritten.

Hoe lang moet ik mijn ritregistratie bewaren?

Als u een ritregistratie bijhoudt voor de Belastingdienst is de wettelijke bewaartermijn 7 jaar. Bij een eventuele controle kan de Belastingdienst dus gegevens tot 7 jaar terugvragen. Zie ook: Hoe controleert de belastingdienst mijn rittenregistratie?

Waar moet een rittenregistratie aan voldoen?

Een rittenregistratie voor de Belastingdienst moet de volgende onderdelen bevatten:

 • Het merk van de auto
 • Het type van de auto
 • Het kenteken van de auto
 • De periode waarin u de auto tot uw beschikking hebt

Per rit: de datum, de begin- en eindstand van de kilometerteller, het adres van vertrek en aankomst, de route die u hebt gereden, aard van de rit (privé of zakelijk), de privé-omrijkilometers (wanneer u tijdens dezelfde rit zakelijke kilometers rijdt). Een rittenregistratie kastje houdt deze gegevens volledig automatisch bij.

Hoe controleert de belastingdienst mijn ritregistratie?

In tegenstelling tot wat er vaak gedacht wordt, is het niet nodig de ritregistratie elk jaar naar de Belastingdienst toe te sturen. Als de Belastingdienst aanleiding ziet om de ritregistratie op te vragen, wordt u hiervan per post op de hoogte gebracht.

Het is belangrijk om te weten dat de Belastingdienst regelmatig controles uitvoert onder zakelijke voertuigen. Bijvoorbeeld in de weekenden bij Ikea en typische privé aangelegenheden. Dit doen zij door middel van een scanner of scanauto. Stel dat uw zakelijke voertuig bijvoorbeeld op zondagochtend gezien is op het parkeerterrein van de Efteling of Ikea, wordt er bekeken of er bijtelling wordt betaald over het voertuig. Als dit niet het geval is, kan de belastingdienst aanleiding zien om uw rittenregistratie op te vragen om te zien of u niet meer dan 500 kilometer privé per jaar rijdt. En of daarnaast deze betreffende rit is opgenomen in de ritregistratie met welk karakter. Stel dat deze rit is opgenomen in de ritregistratie met een zakelijk karakter, moet worden aangetoond waarom dit een zakelijke rit is geweest.

Hoe werkt ritregistratie voor de ZZP’er?

Als ZZP’er bent u waarschijnlijk al druk genoeg met ondernemen en heeft u geen zin in allerlei administratieve rompslomp. Als u echter geen bijtelling wil betalen, dan moet u kunnen aantonen dat u minder dan 500 privékilometers per jaar rijdt. Met ons ritregistratiesysteem bespaart u veel tijd en voldoet u aan alle fiscale eisen. Daarnaast is het systeem ook geschikt als u wilt aantonen dat u zakelijke kilometers met uw privéauto heeft gemaakt. Op deze pagina kunt u alle informatie voor zzp’ers vinden.

Wanneer moet ik mijn ritregistratie inleveren?

In een aantal gevallen kan u gevraagd worden om de ritregistratie aan te leveren. Dit geldt als:

 • De belastingdienst hierom vraagt. (Zie ook: Hoe controleert de belastingdienst mijn rittenregistratie?)
 • U bij uw werkgever moet kunnen aantonen hoeveel privé kilometers u in uw zakelijke auto gereden hebt.
 • Als u kilometers wilt declareren bij een klant en de klant vraagt om een bewijs.

Met het rittenregistratiesysteem van TrackJack bent u altijd in staat om de juiste gegevens aan te leveren. Ons systeem voldoet aan alle fiscale eisen en werkt zeer accuraat.

Hoe werkt een elektronisch ritten registratiesysteem?

Het ritregistratiesysteem van TrackJack registreert alle ritten door middel van een GPS kastje. Vergelijk het met een kleine GPS tracker. Alle gereden ritten zijn vervolgens direct zichtbaar in de online omgeving. Zo kunt u altijd bij de ritgegevens, ook op uw smartphone en tablet. Heeft u een uitdraai van de gegevens nodig? Dat is zo gebeurd! Ons systeem voldoet bovendien aan alle eisen van de belastingdienst.

Welke app kan ik gebruiken voor rittenregistratie?

TrackJack heeft een eigen ritregistratie app ontwikkeld voor Android en iOS. Bijna alle functionaliteiten in uw online account zijn ook beschikbaar in de app:

 • Inzicht in actuele locaties
 • Gereden snelheden
 • Rittenoverzichten
 • Privéknop
 • Ritanimaties & grafieken
 • Urenoverzichten
 • Kilometeroverzichten
 • Accountinstellingen
 • Systeeminstellingen
 • Alarmmeldingen
Ik heb geen rittenregistratie bijgehouden, wat nu?

Als u een rittenregistratie had moeten hebben, maar niet heeft bijgehouden loopt u kans op hoge boetes van de Belastingdienst. Hierbij een aantal tips om de schade te beperken:

1. Start direct met een digitale kilometerregistratie waarmee alle kilometers en ritten automatisch worden geregistreerd door middel van GPS. Met een GPS rittenregistratie systeem weet u zeker dat de rittenregistratie compleet is en alle onderdelen bevat die de Belastingdienst als eis heeft opgesteld.

2. Pak uw agenda erbij en maak van alle afspraken die u heeft bezocht handmatig een ritregistratie. Denk ook aan vaste routes die u rijdt, maar niet in de agenda zet. Zoals woon-werk ritten, de rit naar de school van uw kinderen, sportvereniging enzovoort. Een handmatige ritregistratie kunt u bijvoorbeeld in Excel maken. Download hier een gratis Excel template voor uw ritregistratie.

Klein tipje tussendoor; woon-werk kilometers zijn zakelijk. Noteer deze dus niet als privé.

3. Ga facturen na, offertes en andere administratie waarmee u kunt herleiden wanneer u ritten heeft gereden waarmee u de ritregistratie kunt aanvullen. Denk ook aan snelheidsboetes.

4. Heeft u tankbonnen in de administratie? Pak deze er bij en ga na wat de kilometerstand toen was en welke ritten u hiervoor en hierna hebt gereden.

5. Kijk goed of alle onderdelen in de ritregistratie zijn opgenomen. Hierbij een lijstje met eisen vanuit de Belastingdienst voor een sluitende rittenregistratie.

6. Kijk nog eens kritisch naar het aantal afgelegde kilometers die u hebt genoteerd bij een rit en bereken via bijvoorbeeld Google Maps of die afstand daadwerkelijk klopt. Niets is zo vervelend dan een rit die wel is opgeschreven, maar met een afstand die niet klopt waar u op afgerekend wordt.

7. Weet wat u riskeert met een niet kloppende ritregistratie, bekijk hier de boetes van de Belastingdienst.

Beschikt mijn systeem over het Keurmerk RRS?

Ja. Uw ritregistratiesysteem voldoet volledig aan de eisen van het Keurmerk Ritregistratie. (Keurmerk RRS)

U leest hier alles over op onze pagina over Keurmerk Belastingdienst.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding