Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

Boetes bij onvolledige kilometerregistratie

Boetes bij onvolledige kilometerregistratie

Geschreven door TrackJack

Om de bijtelling bij een auto van de zaak te voorkomen, kan de berijder een “verklaring geen privégebruik auto” ondertekenen. De berijder  mag vervolgens maximaal 500 kilometer privé rijden wat aangetoond moet worden met een sluitende kilometerregistratie. Als de verklaring onterecht is afgegeven, kan de Belastingdienst in plaats van een verzuimboete een hogere vergrijpboete opleggen.

Verzuimboete bij onjuiste kilometerregistratie

Blijft de bijtelling voor het privégebruik achterwege of klopt de kilometerregistratie niet, dan kan de berijder te maken krijgen met een verzuim- of vergrijpboete. De Belastingdienst legt een verzuimboete op aan de berijder van € 4.222 (80% van de maximale boete van € 5.278) als er onterecht geen rekening is gehouden met een bijtelling. Bij een onjuiste kilometeradministratie kan die boete oplopen tot € 5.278. Daarnaast is het zelfs mogelijk een vergrijpboete op te leggen bij opzet of grove schuld.

Bij grove schuld vergrijpboete

Bij grove schuld bedraagt de vergrijpboete 40% van het totale bedrag aan bijtelling dat betaald had moeten worden. Als er aantoonbaar opzet is loopt de vergrijpboete zelfs op naar de 80%. En gaat het om een onjuiste kilometerregistratie kan de Belastingdienst de boete zelfs verhogen naar 100%. Omdat de boete erg hoog kan oplopen moet de Belastingdienst inspecteur wel onderzoeken of de zaak ernstig genoeg is om een hogere boete op te leggen.

Loop geen risico op een onjuiste kilometerregistratie

De hoogste boete wordt toegekend aan de berijder die een onjuiste kilometerregistratie aanlevert bij de Belastingdienst. Houd je nu een kilometerregistratie bij in Excel, loop dan niet het risico dat hier fouten in komen. Als je dit met de hand doet, is het risico groot. Als je gebruik maakt van een GPS kilometerregistratiesysteem loop je dit risico niet en worden alle kilometers automatisch bijgehouden. En is dit duur? Nee, zelfs voordeliger. Voor € 5,75 per maand wordt de volledige kilometerregistratie uit handen genomen. Profiteer hiervan, lees hier meer over de mogelijkheden of neem contact met ons op. Wij adviseren je graag verder.

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding