Kies uw taal

Duurste stad voor autoverzekering

Bent u woonachtig in Maastricht? Dan woont u in de duurste stad voor een autoverzekering van Nederland. Dit komt door een prijsstijging van ruim elf    procent door de vele autodiefstallen die in de Limburgse stad plaatsvinden.

 

Onderzoek

Dit blijkt uit onderzoek van autoverzekeringen.nl. In totaal werden er 13 grote Nederlandse steden met elkaar vergeleken op basis van leeftijd en dekking. Zo werden er drie fictieve bestuurders gebruikt bij het onderzoek:

  • Een 25-jarige bestuurder van een Volkswagen Golf
  • Een 40-jarige bestuurder van een Volvo V70 met 15 schadevrije jaren
  • Een 70-jarige bestuurder van een Toyota Yaris met 30 schadevrije jaren

 

Gemiddelde premie

Maastricht kwam uit het onderzoek naar voren als stad met de duurste autoverzekeringen. Hier kost een gemiddelde premie maandelijks ruim €34,-, gevolgd door €32,50 in Amsterdam en €32,- in Den Haag. Onderaan de lijst staan Assen, Leeuwarden en Groningen. Hier kosten de premies gemiddeld €26,- per maand. Dit geldt voor de WA, WA+ en Allrisk dekkingen, of je nu jong of oud bent en veel of weinig schadevrije jaren hebt opgebouwd: in Maastricht betaal je de hoogste premie voor een autoverzekering in 2018.

 

Autodiefstallen

Dat de premies in Maastricht zo duur zijn, komt doordat het aantal autodiefstallen in Limburg procentueel gezien hoger ligt dan in de rest van Nederland. Maastricht is een aantrekkelijke plaats voor dieven door de gunstige ligging rondom landsgrenzen. Autodieven kunnen gestolen voertuigen dus zo het land uitrijden.

 

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding