Kies uw taal

Gestolen auto’s steeds vaker teruggevonden

Gestolen auto’s steeds vaker teruggevonden

In het jaar 2017 wisselden nog 8.257 auto’s ongevraagd van eigenaar. Ruim 40 procent hiervan werd teruggevonden en teruggebracht naar de rechtmatige eigenaar.

Keyless entry

De politie waarschuwt eigenaren die gebruik maken van een zogenaamde ‘keyless entry’, ook wel gezien als slimme autosleutel. Bij een keyless entry gaat de deur automatisch open wanneer de bestuurder met de sleutel in de buurt is. Dieven zijn in staat het signaal op te pikken wanneer de sleutel bij u binnen ligt en zo zonder enige moeite de deur kunnen openen.

Voertuigvolgsysteem

Dat er steeds vaker auto’s teruggevonden worden heeft naast de nauwe samenwerking tussen politie, RDW en verzekeraars ook te maken met de voertuigvolgsystemen die steeds vaker in auto’s worden geïnstalleerd. Het bekendste verhaal is dat van autoverhuurder Mark Stroop, maar daarnaast zijn er nog talloze eigenaren die hun auto terug weten te vinden door middel van een ingebouwd track en trace systeem.

Tips van de ANWB

De ANWB geeft op haar website een aantal tips om om diefstal te voorkomen:

  • Parkeer op een goed verlichte plaats.
  • Neem altijd de sleutel uit het contact als je uitstapt en sluit de auto af. Ook al is het maar voor even.
  • Laat bij het verlaten van de auto altijd het stuur in het stuurslot vallen door aan het stuur te draaien als de sleutel al uit het contactslot is.
  • Neem extra beveiligingsmaatregelen zoals graveren van je ruiten, een handremslot, een stuur-pedaalslot, een alarmsysteem, een startblokkeersysteem of wielklemmen.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding