Kies uw taal

Elektrische auto is gewilde prooi

Steeds vaker zijn elektrische auto’s een prooi voor het dievengilde. Auto’s met een verbrandingsmotor worden in verhouding minder gestolen. Dat blijkt uit de cijfers die Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) bekend heeft gemaakt.

 

Verdubbeling

AVc vergeleek de cijfers van januari tot en met maart in 2017 met die van 2018. De resultaten werden al snel duidelijk: het aantal gestolen elektronische auto’s is meer dan verdubbeld. In de eerste drie maanden van dit jaar werden er al 80 elektrische auto’s gestolen. In de eerste drie maanden van 2017 waren dit er ‘slechts’ 31. De Toyota RAV4 is op dit moment populair onder dieven, van dit type werden er in 2018 al 25 gestolen.

 

Keyless

Het grootste deel van de gestolen auto’s heeft een keyless entry, waardoor de auto geopend kan worden met een bepaalde sleutel wanneer deze zich in de buurt van de auto bevindt. Inbrekers kunnen dit signaal opvangen en daarmee de auto openen. Toyota werkt, net als andere autofabrikanten, aan een oplossing voor dit probleem.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding