Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

nationaal onderzoek rittenregistratie

Resultaten Nationaal Laadonderzoek 2023

Geschreven door Michelle

De resultaten van het Nationaal Laadonderzoek zijn aan het begin van deze maand weer online gekomen. We zetten de belangrijkste feiten op een rij.

Het jaarlijkse onderzoek is ingevuld door 3854 respondenten waarvan er 2930 de volledige enquête hebben ingevuld. De respondenten komen uit heel het land en meer dan 90% is man. De gemiddelde leeftijd van de mensen die aan dit onderzoek hebben meegedaan is 52 jaar.

Thuisladers

69% van de respondenten heeft de mogelijkheid om thuis de elektrische auto op te laden. Gemiddeld is in Nederland het thuisladen goedkoper gebleven dan het publieke laden. Bijna 20% van de deelnemers aan het onderzoek zegt evenveel thuis te blijven laden terwijl 12% zegt meer te gaan laden bij publieke laadplekken. Per regio in Nederland zijn de resultaten verschillend.

Is voor jou het thuisladen duurder geworden
dan laden bij een openbare laadpaal?
Grote 4 stedenNoordNoordwestOostZuidZuidwest
Ja, maar ik blijf thuisladen16,1202018,519,320,7
Ja, en ik ga vaker openbaar laden18,35,41111,614,513,1
Nee65,674,66969,966,266,2

 

In 2023 wordt er meer thuis geladen dan in 2022

In het thuisladen is een toename zichtbaar van 4%, in vergelijking met 2022. Er zijn ook meer respondenten met de mogelijkheid om thuis te laden. Het laden bij een openbare laadpaal in de buurt is afgenomen met 2% en ook het thuis opladen met het stopcontact is afgenomen.

laadpalen ritregistratie

Ongeveer twee derde gaat met een elektrische auto op vakantie

Veel mensen die met de elektrische auto naar het buitenland gaan, lopen wel eens tegen wat problemen aan. De meest voorkomende punten zijn te weinig of kapotte laadpalen of onduidelijkheid over hoe je in het buitenland kunt opladen. Toch antwoord 64% van elektrische rijders ‘Ja’ op de vraag of ze naar het buitenland op vakantie gaan met hun EV.

buitenland kilometerregistratie

Zoals in de grafiek hierboven te zien is, gaat meer dan 60% met de elektrische auto op vakantie en kiest 10% ervoor om met de brandstofauto te gaan.

Snelladen is de meest soepele vorm van laden

32% van de respondenten ervaart wel eens problemen bij het opladen met een snellader. Dit is gelukkig wel met 11% afgenomen ten opzichte van vorig jaar. Die 32% is veruit het laagste percentage van alle laadmogelijkheden. Hieronder zie je een schema met daarin de verandering in percentages van de meest voorkomende knelpunten in de afgelopen jaren.

Top 3 issues met snelladen202120222023
Bezet door andere auto22%26%20%
Te druk met andere wachtende auto’s19%20%16%
Te weinig snelladers37%25%16%


GPS tracker voor uw elektrische auto

Wilt u een sluitende rittenregistratie voor uw elektrische auto? Na installatie door een van onze experts verliest u de auto nooit meer uit het oog. Met de GPS tracker voor uw auto krijgt u alle locaties van de auto via een app of uw online account. Track en trace door heel Europa en u kunt zelf bepalen hoe vaak u per dag een locatie wilt ontvangen.

Bron: EVrijders.nl
Volledig laadonderzoek

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding