Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

kilometerregistratie politiek 2

Politiek en Nederlandse mobiliteit – Update

Geschreven door Michelle

Nadat we de standpunten over mobiliteit uit de verkiezingsprogramma’s van de eerste politieke partijen hebben bekeken, is het interessant om nu een kijkje te nemen naar die van de BBB en Partij voor de Dieren. Hoe kijken zij naar duurzaam en meer of minder rijden? Waar streven ze wel naar en wat willen ze tegen gaan? 

Vorige week deelden we de mobiliteitsstandpunten van de PvdA,  Groenlinks, CDA, VVD en SP.  In dit artikel bekijken we de standpunten van twee andere partijen.


BBB

Het eerste wat Caroline van der Plas en haar BBB terug willen brengen is de snelheidslimiet van 130 km/u. De BBB vindt het verschil qua uitstoot sinds we overdag 100 rijden te klein om aan te houden. Op rustige snelwegen, waar ook weinig geluidsoverlast is, kan de maximumsnelheid weer terug naar 130 km/u.

Mocht dit werkelijkheid worden, moet de CO₂-uitstoot op een andere manier worden verminderd. De BBB wil dat dit in de toekomst gaat gebeuren in de binnenstad. Op dit moment is het betaald parkeren in elke stad in Nederland anders. Er zijn verschillen in zowel het beleid als de prijzen. Hier wil de BBB ook vanaf. De BBB is voor een landelijk beleid. Er moet een betere verhouding komen tussen bezoekers en vergunninghouders.

Net als de andere partijen zegt ook BBB iets over het rekeningrijden. De BBB is hier heel duidelijk over en is hier tegen! De voornaamste reden hiervoor is dat het niet eerlijk is voor de mensen buiten de grote steden, omdat zij minder alternatieve vervoersmiddelen hebben. 


Partij voor de Dieren

Als het aan Partij voor de Dieren ligt, gaan er veel dingen veranderen. Het autogebruik moet verminderen en het OV en deelmobiliteit moeten worden gestimuleerd. De SUV’s willen ze het liefst weg of zo duur mogelijk maken, omdat ze volgens hen onnodig groot zijn. Niet iedereen hoeft elektrisch te gaan rijden, maar er moet vooral worden gekeken naar de grootte en de uitstoot van de auto’s.

Dan het rekeningrijden: Waar de BBB nog tegen het rekeningrijden was, is de Partij voor de Dieren voor. Hoe meer kilometers je maakt, hoe meer je moet betalen en geen uitzonderingen.  

De Partij voor de Dieren wil dat de maximumsnelheid  op elke snelweg 100 km/u is.  Ook zou elke auto gemaakt moeten worden met een maximumsnelheid van 180 km/u. Ze vinden dat elke snelheid hierboven onnodig is. Verder moeten er meer trajectcontroles komen, meer autovrije zones in de binnenstad en binnen de bebouwde kom moet de maximumsnelheid terug tot 30 km/u. Als laatste wil de Partij voor de Dieren de huidige plannen om de snelwegen te verbreden tegen gaan. Dit zou het autorijden alleen maar aantrekkelijker maken. 

 

Kilometerregistratie voor betalen naar gebruik?

Vanaf 2030 wordt het rekeningrijden ingevoerd. Dit is afgesproken in het coalitieakkoord. Het vaste bedrag voor het bezitten van een auto verdwijnt en de mensen  gaan betalen per gereden kilometer. Wilt u gemakkelijk al uw gereden kilometers bijhouden? Met de kilometerregistratie van TrackJack voorkomt u discussie en heeft u eenvoudig een overzicht van al uw gereden kilometers. 


Bron: Autoblog.nl

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding