Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

politiek rittenregistratie

Hoe kijkt de politiek naar de Nederlandse mobiliteit?

Geschreven door Ralph

Er wordt in Nederland veel gesproken over mobiliteit. Nu de verschillende partijen hun eerste verkiezingsprogramma’s gedeeld hebben, is het interessant om hier een kijkje in te nemen. Het duurzaam en meer of minder rijden zijn veelbesproken onderwerpen. Maar hoe kijken de politieke partijen in Nederland naar de veelbesproken onderwerpen? Waar streven ze wel naar en wat willen ze precies tegen gaan?

PvdA en Groenlinks

De PvdA en GroenLinks willen het liefst zo snel mogelijk het rekeningrijden invoeren. Zij zien de automobilisten als vervuilers en op deze manier gaan ze meer betalen dan dat ze nu doen. Hierdoor willen ze het rijden verminderen en andere vervoermiddelen stimuleren. Als laatste zijn ze van mening dat er geen fiscaal voordeel meer nodig is op leaseauto’s.

VVD

De VVD is van plan om te gaan investeren in de huidige infrastructuur in Nederland. Denk hierbij aan het onderhoud en het maken van nieuwe wegen, sporen en tunnels. Verder wil de VVD doorgaan waar ze de afgelopen 13 jaar onder andere mee bezig zijn geweest: namelijk het elektrisch rijden aantrekkelijker maken. Ze willen dit bewerkstelligen zonder dat de gewone automobilist er last van heeft.

De VVD is verder ook voorstander van de accijnsverlaging op de benzineprijzen. Als dit realiteit wordt zullen de brandstofprijzen vanaf 1 januari niet tot nauwelijks stijgen. Tevens willen ze ook de kilometervergoeding verhogen om zakelijke mobiliteit te stimuleren. Als laatste wil de VVD meer 30 km/u zones en flitspalen om onveilige situaties te voorkomen.

CDA

Het CDA is ook voor het invoeren van het rekeningrijden maar met uitsluiting van het platteland. Op deze manier vinden ze het eerlijker voor de mensen op het platteland, omdat zij minder alternatieven hebben dan de mensen in de grotere steden. Door het rekeningrijden in te voeren zullen er minder mensen de weg op gaan, waardoor er minder files zouden ontstaan.

SP

De SP is tegen het rekeningrijden. De SP staat er voor dat ze elektrisch rijden willen stimuleren. Ze willen elektrische auto’s toegankelijk maken voor iedereen. Ze willen de verandering van benzineauto’s naar elektrische auto’s stimuleren door subsidies en kortingen op elektrische auto’s aan te bieden.

Volledige rittenregistratie ondanks mogelijke veranderingen

Ondanks de mogelijke veranderingen door de nieuwe verkiezingen heeft u met TrackJack altijd een volledige rittenregistratie. Nadat het systeem is geïnstalleerd, worden alle gereden ritten en kilometers automatisch vastgelegd. Deze rittenregistratie is voorzien van het Keurmerk Ritregistratiesystemen, waarmee u voldoet aan alle eisen van de fiscus.

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding