Kies uw taal

Minder dure olie leidt tot lagere benzineprijs

Geschreven door Michelle

Het lijkt erop dat de prijzen aan de pomp in Nederland de komende tijd weer gaan dalen. Dit komt door  de voorzichtige daling van de olieprijzen. De olie- en brandstofprijzen zijn aan elkaar gekoppeld maar volgens marktdeskundige Paul van Selms worden prijsverhogingen aan de pomp altijd sneller doorgevoerd dan prijsverlagingen.

Maar er zijn meer factoren die de prijs aan de Nederlandse pomp bepalen. Denk daarbij aan de koers van de Amerikaanse dollar ten opzichte van de euro. Als de dollar duurder wordt ten opzichte van de euro dan zal een daling van de olieprijzen logischerwijs minder impact hebben op de brandstofprijzen.

Olieprijzen gedaald

De olieprijzen zijn maandag verder gedaald. Het zit inmiddels alweer bijna op het niveau van voor de oorlog in de Oekraïne. De reden? Het continu stijgende aantal coronabesmettingen in China. Dat land importeert namelijk de meeste olie ter wereld. Ook hebben de lidstaten van het Internationaal Energie Agentschap (IEA)  bekendgemaakt het komende halfjaar een recordaantal vaten uit hun strategische oliereserves op de markt te brengen om de prijzen omlaag te brengen.

Het CBS meldt dat op 23 februari een liter benzine gemiddeld €2,061 kostte en een liter diesel €1,750. De adviesprijzen van afgelopen maandag waren €2,229 voor  benzine en €2,137 voor  diesel. Dat is nog steeds flink hoger, ondanks dat het kabinet de accijns op brandstof tijdelijk heeft verlaagd. Toch worden deze adviesprijzen meestal enkel bij tankstations langs de snelweg betaald. Bij sommige pompen is tanken voor minder dan €2 per liter benzine al weer mogelijk.

Rittenregistratie app geeft inzicht in ritten en brandstof

Omdat niets zo vervelend is om alweer aan de pomp te staan, kun je met een rittenregistratie app meer dan alleen je ritten bijhouden. Je kunt zien wat je exacte verbruik is geweest  door je tankpas te koppelen. Ook kun je zien of je wel de meest efficiënte route hebt gekozen én geeft het een duidelijk beeld van  het gebruik van je auto.

 

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding