Kies uw taal

gps tracking voor ev boete

Let op! Laadpaalklevers riskeren boete

Geschreven door Micha

Iedereen met een auto weet dat een parkeerplek vinden een flinke uitdaging is, zeker in steden en drukkere gemeentes. Voor een elektrische auto zie je wel vaak nog laadplekken beschikbaar, maar let op: de chauffeur van een elektrische auto kan dan wel parkeren omdat hij moet laden, maar mag daar niet onbeperkt blijven staan.

Een rechter van het gerechtshof in Leeuwarden bepaalde deze week dat een eigenaar van een  elektrische MG te lang gebruik had gemaakt van de laadpaal in Noordwijk. En om die reden ontving hij een boete van €95,-. De eigenaar vocht die boete nog aan, omdat hij van mening was dat hij toch moeilijk kon blijven wachten tot het voertuig opgeladen was. Hij verloor de zaak. Het is aan de bestuurder om uit te rekenen hoe lang de EV erover zal doen om volledig volgeladen  te zijn.

Volgeladen? Dan ergens parkeren

Een bijkomend probleem is dat de plekken bij laadpalen niet altijd bezet worden door de juiste auto’s. Soms staat er een auto op die op fossiele brandstoffen rijdt. Of, nog erger, dat er een EV staat waarvan de accu al volledig geladen is. Deze zogeheten ‘laadpaalklevers’ zijn een uitdaging voor veel gemeenten, want die willen dat alle bestuurders van EV’s hun kans aan de laadpaal kunnen krijgen.

De gemeente Haarlemmermeer heeft een oplossing: wie zijn auto parkeert op een laadplek zonder de stekker in de laadpaal te steken, kan een boete verwachten van 95 euro. Ook in Amsterdam gelden  regels voor oplaadplekken.  De auto moet zijn aangesloten op het laadpunt én de eigenaar moet een oplaadpas hebben. Ook moet je in een betaald parkeren-buurt in het bezit zijn van een parkeervergunning of  parkeergeld hebben betaald.


GPS tracking  in uw EV

Het is een interessante discussie die er gaande is over parkeren voor een relatief nieuwe techniek. En met de groei van elektrisch rijden zal dit alleen maar vaker voorkomen. Wat niet meer voor zal komen is dat u uw auto kwijt bent, door gebruik te maken van GPS tracking. Aan de hand van de app ziet u precies waar uw auto is en is geweest. Handig.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding