Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

2022 ritregistratie

Wat brengt 2022 ons?

Geschreven door Micha

De beste wensen! Een nieuw jaar en weer een hoop nieuwe aanpassingen voor de mensen op de weg. Zaken als bijtelling, BPM, APK en subsidie brengen weer een hoop nieuws. Leest u met ons mee door de laatste wijzigingen?

Bijtelling in 2022

2022 is het jaar waarin de bijtelling voor elektrische auto’s weer wat omhoog gaat. Het gaat van 12 naar 16 procent. Maar let op,  die 16 procent bijtelling geldt tot een maximale cataloguswaarde van 35.000 euro. Vanaf 2023 wordt deze drempel verder verlaagd naar 30.000 euro.

Een praktisch voorbeeld? Koop in 2022 een elektrische auto van 40.000 euro. Tot €35.000 betaalt u 16 procent bijtelling en over de overige €5.000  22 procent. Koop je in 2022 een nieuwe auto op waterstof of zonne-energie, dan mag je 16 procent bijtelling voor de hele cataloguswaarde rekenen. Voor benzine- en dieselauto’s blijft het standaardtarief voor bijtelling gelden: 22 procent.

En wilt u liever niet bijtellen? Met een  ritregistratiesysteem houdt u precies uw zakelijke en privéritten bij. Als u niet meer dan 500 kilometer privé rijdt, hoeft u helemaal niet bij te tellen!

bpm 2022

Verandering BPM

De BPM-boetes gaan wederom omhoog. Hierdoor worden nieuwe auto’s dus weer een stukje duurder. Het verschilt per segment auto dat u koopt, maar reken  op enkele honderden tot zelfs duizenden euro’s prijsverschil. Overigens wordt ook de extra toeslag voor diesels verhoogd. De drempel voor de toeslag gaat omlaag naar 75 gram CO2/kilometer. Hiermee worden diesels dus ook weer duurder.

Roetfiltertest in de APK

Vanaf 1 juli van dit jaar wordt de roetfiltertest onderdeel van de APK. Met name oudere, meer vervuilende, diesels komen dan niet meer door de keuring. En dat is goed, want daarmee wordt het weer schoner  op de weg. Autobedrijven zijn verplicht een deeltjesteller te hebben om  de APK in 2022 uit te voeren.

Subsidie Elektrisch rijden

De SEPP-subsidie. Het is de afkorting voor de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) waarmee de aanschaf van volledig elektrische auto’s moet worden gestimuleerd. De overheid verdeelt in 2022 in totaal 71 miljoen euro, bijna vijf keer zoveel als in 2021. Op een volledig elektrische krijg je als particulier in 2022 in totaal 3.350 euro subsidie. 
En op de eerste dag van  2022 is al 12 miljoen euro uitgedeeld!

Verkeersboetes

In 2022 worden  de verkeersboetes duurder. Afhankelijk van de gereden snelheid betaal je zowel binnen als buiten de bebouwde kom 1 tot 6 euro meer. Ook de boetes van sommige verkeersovertredingen stijgen flink. Het vasthouden van je telefoon tijdens het rijden gaat van 250 naar 350 euro. Ook het geen voorrang verlenen aan en voorrangsvoertuig komt je duurder te staan: niet 250 maar 350 euro. En tot slot: onnodig links rijden kost je in 2022 niet langer 150 maar 220 euro. Meer weten?  Micha schreef er begin november al over.

 

Ritregistratiesysteem volgens het keurmerk

Een ritregistratiesysteem maakt het leven van de automobilist in 2022 een stuk makkelijker.  Niet alleen heb je continu zicht op de status van je privékilometers (je wilt niet boven die 500 uitkomen), tevens hoef je geen kilometers meer te schrijven. Niet rommelen in een boekje, niet knoeien in een Excel, maar alles automatisch en makkelijk geregeld.

 

Bron: Autoblog

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding