Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

ijskrabben en ritregistratie

Wat moet ik doen tegen bevroren ruiten?

Geschreven door Jim

We schreven er vorig jaar al over, maar eigenlijk blijft dit ieder jaar actueel. De kou en bevroren ruiten zijn weer een realiteit. Het is niet alleen gevaarlijk en lastig rijden met slecht zicht,  je bent zelfs verplicht om al je autoruiten ijsvrij te  hebben wanneer je rijdt. En dat kan je makkelijk meer dan €200 besparen!

Laten we maar meteen beginnen met de dingen die je NIET moet doen. 

  1. Gooi nooit warm water over de ruiten van je auto! Het risico is groot dat ze barsten. Je hoeft dan niet meer te krabben, maar je komt ook niet op je bestemming aan.
  2. Smeer geen halve aardappel over de voorruit. Het is een fabeltje dat het helpt. Sterker nog, je krijgt vieze strepen over je voorruit en dat maakt het zicht alleen maar slechter.
  3. Het maakt voor de voorruit niet uit, maar wel voor je eigen gezondheid en het milieu. Het is niet nodig om tijdens het krabben van de auto  de motor alvast te laten draaien.  Het is slecht voor je motor en het milieu, en je ademt ook nog  ongezonde gassen in tijdens het krabben. En die paar minuutjes schelen dan ook niet zoveel meer.

Wat moet je wel doen?

  • Je buurman doet het ook, en daar zijn we dan weer jaloers op. Een scherm of stuk karton voor je voorruit.  Steek dat dan wel  onder de ruitenwissers, anders vriezen die weer vast.
  • Ga voor een antivries spray, of een zelfgemaakte creatie van  twee delen alcohol en één deel water en giet het samen in een waterspuit.  Spuit je deze vloeistof over je ruit en de ijslaag smelt als sneeuw voor de zon.
  • Ook de binnenkant van je ruiten kunnen bevriezen en beslaan. Het helpt om ze  in te smeren met wat schoonmaakmiddel of shampoo tegen deze aanslag.

En hoe zit het dan met krabben?

De klassieke oplossing blijft toch krabben. Het kost een paar minuten, je krijgt het even koud, maar het werkt altijd. Doe dit dan met een ijskrabber en niet met je ruitenwissers. Niet alleen slijten de rubbers van je ruitenwissers veel  sneller, de zekering of motor van je ruitenwisser kan er zelfs van kapot gaan.

Om van de damp op je ruiten af te komen, kun je je airconditioning gebruiken. Zet hiervoor de ventilator op de hoogste stand, schakel de  luchtrecirculatie in en richt de blazers op de voorruit. Of lees al onze tips over beslagen ruiten.

Auto tracker bevriest niet

Met een autotracker in de auto kun je altijd in de gaten houden waar je wagen is, is geweest en naartoe gaat. Ook  krijg je diefstal- en sabotagemeldingen als er met het voertuig wordt gerommeld.  En nog een voordeel: de autotracker bevriest niet.

Succes de komende winter!

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding