Kies uw taal

youngtimer 2022 rittenregistratie

2022 mooi jaar voor youngtimers

Geschreven door Micha

Een nieuw jaar, nieuwe kansen voor youngtimers. En dat biedt weer kansen voor u!  Doordat de dagwaarde veel lager uitvalt dan de cataloguswaarde, wordt de youngtimer regeling door ondernemers geprijsd voor de gunstige bijtelling.

Ondanks dat we met z’n allen klimaatneutraal willen leven en moeten gaan rijden,    is er nog altijd een youngtimer-regeling. Het werkt simpel. Rijd je een youngtimer van de zaak? Dan betaal je een ander bijtellingspercentage. Dat is dan 35%, maar dan wel over de dagwaarde van de auto. 

Welke modellen komen in 2022 beschikbaar?

MerkModelOmschrijving
DaciaLogan MCV

Het is niet de mooiste wagen van de afgelopen 15 jaar, maar hij is reuze praktisch. En niet duur. Reken op zo’n € 3.000. Hier kunt u de komende jaren wel weer mee verder, en alles dat u wilt meenemen, past achterin.

SkodaFabia

Deze Tsjechische hatchback is niet alleen  aardig voor het oog, er liggen ook prima 1.4 en 1.6 motoren in. En ze zijn hartstikke betrouwbaar. Een leuk model moet je niet meer kosten dan € 4.000.

Fiat500

Deze kleine publieksfavoriet  is klein. Heel klein, maar wel leuk om te rijden. En met 100 pk uit de 1.4 motor trekt het heel behoorlijk op. Je portemonnee zal ongeveer € 4.500 leger zijn.

FordMondeo

Deze Ford daarentegen is groot. Vooral de station biedt de mogelijkheid voor kinderen, honden of een combinatie van beide.  Neem een benzine, geen diesel en reken op circa €7.000 als er zo’n 150.000 km op de teller staat.

Mercedes-BenzC-Klasse

Mooie wagen, deze C-Klasse. De derde generatie C-Klasse is er met een mooie 6-cilinder en kost je tussen de 10 en 15k. 

VolvoV70

Deze stationwagen is er eentje om te willen.  De D5 ronkt lekker in deze wagen, en hier passen pas veel kinderen, honden én koffers in. Als je er een met 200.000 km op de teller koopt, moet je rekenen op zo’n €10.000.
Leuk weetje. Deze Volvo is gebaseerd op een Ford Mondeo. 

AudiA5

Het oog wil ook wat. Deze vierdeurs coupé is niet alleen mooi , betrouwbaar en de 3.0 TDI quattro rijdt heerlijk. De viercilinder kost je €12.000, de zescilinder zal je zo’n € 15.000 – € 20.000 kosten.

BMW3-serie cabrio

Als we het toch over mooie auto’s hebben: deze 3 serie weet er wel wat van. Deze hardtop cabrio is de laatste met zescilinder  en goed gemotoriseerd beschikbaar. Neem de 325i, luidt het advies. Reken op een investering tussen de € 10.000 en € 20.000 afhankelijk van de motorisering.


Wat is de youngtimer regeling?

In 2016 werd in Nederland de youngtimer regeling geïntroduceerd.  De youngtimer regeling houdt in dat er een bijtelling van 35 procent  op de dagwaarde geldt bij voertuigen van minimaal 15 jaar oud. Doordat de dagwaarde veel lager uitvalt dan de cataloguswaarde, wordt de youngtimer regeling door ondernemers geprijsd voor de gunstige bijtelling.


Rittenregistratiesysteem

Of u nu de kilometers wilt bijhouden van uw privé auto, leaseauto of voor uw youngtimer, TrackJack neemt het volledig voor u uit handen. Ons GPS rittenregistratiesysteem wordt op locatie in de auto geïnstalleerd en registreert automatisch alle gereden ritten en kilometers. Precies zoals de Belastingdienst het wil, bevestigd door het Keurmerk Ritregistratiesystemen.

Bron: Autoblog

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding