Kies uw taal

elektrisch rijden nederland rittenregistratie

Nederland voorloper in elektrisch rijden

Geschreven door Melissa

We kunnen weer trots zijn op onszelf. Nederland is wat elektrische auto’s betreft de koploper in de wereld. Er zijn voldoende en verschillende modellen beschikbaar, de auto’s zijn naar verhouding goed betaalbaar en het marktaandeel groeit flink continu ten opzichte van benzine- en dieselmodellen.

Advies- en ingenieursorganisatie Arcadis deed hier onderzoek naar.  Arcadis concludeert: “Als het gaat om de laadinfrastructuur lopen we in Nederland voorop. Hoewel ons elektriciteitsnetwerk snel volloopt is het wél betrouwbaar. We hebben hier ook een Nationale Agenda Laadinfra. De groei van het aantal elektrische auto’s en laadpunten loopt dus goed, met een goede strategie.”
In Nederland zijn er op dit moment 183 elektrische modellen te koop, er zijn per oplaadpunt 6,8 auto’s in omloop en het marktaandeel van elektrische auto’s groeit naar 60 per duizend personen in 2025.

Verbeterpunten in infrastructuur

Maar er zijn ook dingen die beter kunnen. Zo zou de planning van laadpunten voor de langere termijn een probleem kunnen worden. “Nederland kampt met netcongestie in sommige delen van het land en dat netwerk moet snel verbeteren,’’ stelt Arcadis. 

Volgens het rapport kan Nederland ook nog verbeteren als we de regels rondom infrastructuur verbeteren voor elektrische voertuigen’. Hiermee wordt bedoeld om veel meer toegankelijke oplaadpunten in woongebieden toe te voegen. “Ook kunnen laadnetwerken slim gekoppeld worden aan duurzame energieopwekking en opslag. Elektrisch rijden is naast dat het goed is voor het klimaat ook nog eens een oppepper voor de luchtkwaliteit en daarmee de gezondheid van de mensen,” aldus directeur Arnoud Neidig.

Rittenregistratie voor een elektrische auto

Mede door de gunstige bijtelling van elektrische auto’s  werd er in het verleden  weinig rittenregistratie bijgehouden. Nu de bijtelling steeds minder gunstig is voor de zakelijke rijder, wordt er steeds vaker gekozen voor een rittenregistratiesysteem.   Met een dergelijk systeem worden automatisch alle ritten van uw EV geregistreerd, en hoeft u hier dus geen handmatige handelingen meer voor te doen. Ideaal.

Wilt u overigens wel bijtellen in uw elektrische auto? Dan betaalt u in 2022 16% bijtelling tot een catalogusprijs van € 35.000. Op elke euro hierboven geldt een bijtelligspercentage van 22%.

 

Bron: Automobiel Management

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding