Kies uw taal

ritregistratiesysteem geen schriftjes

Uw ritregistratie nooit meer in een schriftje

Geschreven door Micha

Het is de nachtmerrie van iedere zakelijke rijder. Je neemt de  poolauto van de zaak, of in het ergste geval je eigen auto van de zaak, waar geen bijtelling voor wordt betaald. Op het moment dat je instapt weet je dat er ergens in de wagen een klein boekje ligt. En als je geluk hebt ook een pen. En die heb je nodig om je rit te registreren. Maar daar heb je eigenlijk helemaal geen tijd voor, want die klant zit te wachten, het is druk op de snelweg en je bent eigenlijk al wat aan de late kant.

Toch is dit de dagelijkse waarheid voor veel zakelijke rijders in Nederland. De Belastingdienst eist dat je tot 7 jaar terug een sluitende ritregistratie moet kunnen overleggen, dus zorgt de werkgever, office manager of iemand die zich aangesproken voelt voor zo’n prachtig boekje. Tot frustratie van  iedereen.

De oplossing: Het ritregistratiesysteem

Er zijn natuurlijk mensen die het al beter voor elkaar hebben dan het boekje. Neem de gebruikers van Excel, die netjes in hun kolommetjes de gewenste gegevens invoeren. Slim. Niet altijd beschikbaar als je gaat rijden, maar met een beetje inspanning wordt het een gewoonte en ben je goed op weg.

Toch is er baas boven baas. Steeds meer ondernemers besparen zichzelf tijd, moeite, frustratie én een hoop geld door voor een ritregistratiesysteem  te kiezen.  Een klein kastje, ofwel blackbox, wordt ingebouwd in de auto of bedrijfswagen dat vervolgens alles uit handen neemt. Wanneer u start, stopt, hoeveel kilometer dit was en waar het allemaal plaatsvond, wordt automatisch online geregistreerd en is met één druk op de knop te exporteren naar Excel of een Audit-bestand voor de Belastingdienst.

Rommel op de markt

Het concept van ritregistratie is niet nieuw. We doen dit al sinds 2009, maar nog steeds maken mensen kennis met de oplossing die tot wel 14% brandstofbesparing kan leiden.  Je bent nooit te oud om te leren. En als we toch aan het leren zijn, is het verstandig om bij de keuze voor een ritregistratiesysteem te kijken naar een systeem dat voldoet aan het Keurmerk Ritregistratiesystemen (Keurmerk RRS). Deze onafhankelijke organisatie houdt in de gaten dat bedrijven voldoen aan de eisen die de fiscus stelt, maar ook zaken als privacy en dataveiligheid hoog in het vaandel hebben staan. En uiteraard: TrackJack was een van de eerste met dat keurmerk. Koop dus geen systemen die hier geen rekening  mee houden, maar ga voor zekerheid en kwaliteit. En met TrackJack betaalt u sowieso nooit teveel.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding