Kies uw taal

boete gps tracker

Is een boete met verkeerde gegevens geldig?

Niemand zit te wachten  op een envelop van het CJIB. Toch overkomt het ons allemaal wel eens. Maar wat nou als er een fout in je boete zit?  Is een spelfout in de naam of een andere fout in de gegevens reden genoeg om een verkeersboete ongeldig te verklaren? Helaas kunnen we je alvast verklappen dat dat niet zo eenvoudig is.

Een woordvoerder van het CJIB meldt: ‘Uit de beschikking moet voldoende blijken waar, wanneer en wat de overtreding was. Vermelding van de naam heeft de bedoeling om voldoende duidelijk te maken tot wie de sanctie gericht is. Volledigheid is geen doel op zichzelf en fouten kunnen worden hersteld. De omstandigheid dat de inleidende beschikking onjuistheden bevat, hoeft niet tot vernietiging van de beschikking te leiden in geval die onjuistheden niet zodanig zijn, dat bij de betrokkene redelijkerwijs misverstand kan zijn ontstaan omtrent de vraag op welke gedraging de hem opgelegde sanctie betrekking heeft en waartegen hij zich moet verdedigen.’

Is een boete met verkeerde gegevens dan nog geldig?

De woordvoerder vat het nog even samen: ‘Zolang voor de betrokkene voldoende duidelijk is wat hem wordt verweten, doet een foute spelling of iets dergelijks niets af aan de rechtsgeldigheid. Overigens geldt in geval van staandehouding bovenstaande helemaal, omdat betrokkene dan al wist dat er een boete zat aan te komen.’ Dus als de agent per ongeluk een verkeerd automerk opschrijft of een foutje maakt in het opschrijven van je naam, blijft de boete met verkeerde gegevens gewoon geldig.

Politie in bus  als speciaal team

Over agenten gesproken, ook de heren van de Politie worden steeds creatiever. Om appen achter het stuur aan te pakken, is er een speciaal politieteam samengesteld. De politiemensen nemen plaats in een touringcar. Wie weleens in een touringcar heeft gezeten zal het namelijk herkennen; je kan perfect bij auto’s naar binnen kijken.

Over een periode van drie dagen rijdt deze speciale bus over de A15. Het is het stuk tussen Ridderkerk en Gorinchem-Oost. De drukste snelweg van Nederland. Omdat het onhandig is om met de bus iedereen aan te houden, is er ook andere politie aanwezig.  De overtreding wordt doorgegeven aan een van de (onopvallende) politieauto’s en motorrijders, die er vervolgens op handelen.

Bij de laatste keer dat het team werd ingezet, waren in een mum van tijd  meer dan 200 appende bestuurders beboet! De kosten voor het appen achter stuur bedragen 250 euro, en dat is dan nog zonder administratiekosten.

GPS Tracker 

Wanneer u de auto GPS tracker van TrackJack gebruikt, hoef je in ieder geval geen gebruik te maken van je telefoon. Alle ritten die worden vastgelegd, volgens de eisen van de Belastingdienst en Keurmerk RRS, zijn eenvoudig na uw rit in te zien en eventueel van karakter te wisselen. Wist u dat u met de app ook vooraf al kunt aangeven dat de komende rit privé zal zijn?

 

Bron:  Autoblog & Topgear

close
All TrackJack websites use cookies. By using these websites, you agree to our use of cookies. More information Close notification