Kies uw taal

interieurverlichting ritregistratie

Autorijden met je interieurverlichting aan

Voor veel bestuurders is het helemaal niet fijn, maar voor de bijrijder of kinderen achterin is het juist zo aantrekkelijk: de binnenverlichting van de auto. We hebben er allemaal wel eens mee gespeeld toen we klein waren, maar als bestuurder blijven we er ver vandaan.   

De verhalen gaan zelfs de ronde dat je een boete kunt krijgen als je rijdt met het  plafondlampje aan. Maar is dat wel zo? Wie weet het beter dan de politie? Precies, niemand. 

Rijden met interieurverlichting aan

‘In principe is het niet strafbaar om de reguliere verlichting in een voertuig aan te hebben als je rijdt. Dit omdat het vanuit de fabrikanten voldoet aan de normeringseis.’ aldus een woordvoerder van de politie.  Dat is duidelijke taal.
Maar wat echter wel strafbaar zou kunnen zijn (en ook tot afleiding in het verkeer kan leiden) is zelf aangebrachte verlichting zoals kerstverlichting. Er moet dan ook wel sprake zijn van een onveilige situatie. Eventueel kan dan beboet worden op artikel 5 van de wegenverkeerswet. 

Weerspiegeling van verlichting

Wat voor de bestuurder zo onprettig is, is de weerspiegeling van de verlichting in de autoruiten. En dat kan natuurlijk zorgen voor onveilige situaties.  Hoewel het dus niet illegaal is om met de interieurverlichting aan te rijden, is het niet verstandig.  Nou, dan is dan ook de wereld uit.

Verborgen en sluitende ritregistratie 

Een ritregistratiesysteem van TrackJack wordt, ondanks dat er geen grote verlichting op zit, altijd onzichtbaar weggewerkt. Het leidt niet af, is niet uit te schakelen maar zorgt wel voor een sluitende ritregistratie. Volledig volgens de eisen van het Keurmerk RRS en de Belastingdienst.

Bron: Topgear

close
All TrackJack websites use cookies. By using these websites, you agree to our use of cookies. More information Close notification