Kies uw taal

Duurzaamheid in autobranche zet door

Het is eigenlijk geen trend meer te noemen. Duurzaamheid in de automotive branche. Al eerder deelden we mooie cijfers over  de financiële voordelen van een elektrische auto  en zette TrackJack haar beste beentje voor om samen met Fynch mobility gratis e-learning aan te bieden aan haar bestuurders. Alles om zo efficiënt en zuinig mogelijk met de auto én de wereld om te gaan. Maar er is meer nieuws.

 Marktplaats.nl, de grootste online handelssite van Nederland, meldt dat ook in het zoekgedrag van haar klanten steeds meer wordt gezocht naar duurzame voertuigen. Ze hebben onderzoek gedaan naar de voornaamste trends. Het viel op dat het aantal zoekopdrachten voor zowel elektrische auto’s (+62 procent) als hybrides (+46 procent) enorm is toegenomen. Van alle deelnemers aan het onderzoek geeft 31 procent aan  dat de volgende auto zuiniger moet zijn dan de huidige. En zelfs 20 procent geeft aan dat ze een elektrische auto willen gaan aanschaffen.

Voertuigvolgsystemen voor betere duurzaamheid

In ander onderzoek komt naar voren dat ook inzet van een voertuigvolgsysteem een positief effect heeft op het brandstofverbruik van de auto én het rijgedrag. Doordat bestuurders weten dat hun ritten, snelheden  en rijgedrag inzichtelijk zijn, neemt brandstofverbruik af met wel 8.6 procent en kan tevens 4 procent worden b

Populairste voertuigen?

Ondanks dat elektrische auto’s en hybrides steeds  meer worden gezocht, komen ze nog niet naar voren in de top-10 van meest gezochte auto’s. Wat wel? Marktplaats zette het op een rijtje.

RankingAuto
1Volkswagen Golf
2Volkswagen Polo
3BMW 3 Serie
4Renault Clio (grootste stijger)
5Ford Focus
6Opel Corsa
7Opel Astra
8Mercedes-Benz C-Klasse
9Ford Fiesta
10Audi A3

 

Green Driving van TrackJack

Het is natuurlijk  interessant om te weten dat brandstofverbruik lager wordt door gebruik te maken van een voertuigvolgsysteem. Kunnen zien hoe een bestuurder zich op de weg gedraagt, is misschien nog wel interessanter. TrackJack heeft hiervoor Green Driving gelanceerd. Met Green Driving wordt rijgedrag inzichtelijk, zoals snel optrekken,  hard remmen  en  scherpe bochten nemen. De bestuurders nemen het tegen elkaar op in een competitie, maar ook tegen  tienduizenden gebruikers van de volgsystemen van TrackJack.

Bron: Autoblog

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding