Kies uw taal

Subsidies voor (elektrische) auto’s 2021 al op?

Het verschil tussen subsidie in Duitsland  en Nederland  is groot.  Waar de subsidie in Duitsland er inmiddels voor zorgt dat er gratis leasecontracten worden uitgedeeld, is de subsidie pot voor elektrische auto’s  in 2021  zo goed als op.

Gratis leaseauto’s in Duitsland

De Duitse overheid stimuleert de verkoop van elektrische auto’s  flink. Bij aanschaf van een nieuwe auto kan het maximumbedrag subsidie daar  wel oplopen tot € 9.000. Flink meer dan de € 4.000 in Nederland.  En omdat Europese autofabrikanten zo snel mogelijk zoveel mogelijk elektrische auto’s op de weg willen hebben – dit in verband met de EU-eisen waar ze zich aan moeten houden – is het eerste € 0-lease contract een feit. Zo heb je de Renault Kangoo Z.E. zakelijk voor 0 euro per maand op basis van 24 maanden en 10.000 kilometer per jaar. De verzekering en de kosten voor het opladen zijn dan nog wel voor eigen rekening. Hoe het werkt? Simpel, de subsidies dekken het maandbedrag inclusief een waarborgsom die betaald moet  worden.

Subsidie in Nederland bijna op

In november schreven we er al over: de subsidieregeling voor elektrische auto’s in 2021.  Wat blijkt?  De 1,1 miljoen  die nog beschikbaar was  (wat gelijk staat aan circa 275 auto’s) is zo goed als op. 

In totaal is er tot en met 2025 door het kabinet 141 miljoen euro beschikbaar gesteld voor nieuwe elektrische voertuigen. De BOVAG heeft de voorkeur dat het kabinet alle budgetten voor de komende jaren naar voren toe haalt. Volgens de brancheorganisatie is het belangrijk om juist nu de verkoop van elektrische auto’s te stimuleren.

Het subsidiebedrag voor koop van een gebruikte elektrische auto in 2021 is overigens nog onaangeroerd. Dat betekent dat er nog een goede   € 750.000 (ofwel  379 auto’s) over is van deze pot. 

Track en trace systeem

Elektrische zakelijke voertuigen worden in toenemende mate  uitgerust met een track en trace systeem, zoals de TrackJack PRO Fiscaal 2, om de kilometerregistratie automatisch bij te houden. In dit jaar, waarin thuiswerken nog steeds de norm is, wordt steeds vaker gekozen om geen bijtelling te betalen. De track en trace systemen van TrackJack zorgen voor automatische rittenregistratie, net als GPS tracking, om uw elektrische, of gewone voertuig, in de gaten te houden.

 

Bron: Autoblog.
Bron: AutoWereld

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding