Kies uw taal

voertuigvolgsystemen kilometerstanden

Pas in deze landen op voor teruggedraaide kilometerstanden!

Een van de belangrijkste punten voor een fiscusproof  rittenregistratie is een juiste kilometerstand. Logisch, want hiermee toon je aan hoeveel kilometer er privé en hoeveel kilometer er zakelijk is gereden. Een voertuigvolgsysteem als TrackJack maakt het onmogelijk om hiermee te sjoemelen voordat het naar de Belastingdienst gaat.

Maar ga je een occasion aanschaffen, dan  weet je natuurlijk nooit  wat er in het verleden is gebeurd.  De kilometerteller van een auto kan namelijk eenvoudig worden teruggedraaid, en daarmee  weet je dus niet zeker of je daadwerkelijk koopt wat je denkt te kopen.

Kilometerregistratie en frauderen

kilometermanipulatie voertuigvolgsysteemCarly, een tool die je kunt gebruiken om meer onderhoudsdata uit je auto te halen, heeft onderzoek gedaan naar de landen waar het meeste wordt gefraudeerd.

Zie ook de kaart, waar bij een donkere geel voor een hoger risico op tellerstandfraude voorstelt.

De grootste overtreders zijn Bulgarije en Macedonië, met een kans van 41% op een auto met teruggedraaide kilometerstand. En ons eigen land doet het heel behoorlijk tussen de 5% en 10%.  

 

Gemiddelde snelheid

snelheden europa auto tracker

Uit hetzelfde onderzoek is gekeken naar de gemiddelde snelheid die werd gereden per land.

Hier scoort Nederland vrij hoog, met een gemiddelde snelheid  boven de 43 km/h.  Kijk je echter naar de UK, Polen en Italië  ligt het gemiddelde rond de 32 km/h.

 

Voertuigvolgsystemen van TrackJack

Om uw kilometerregistratie netjes bij te houden, zonder dat je sjoemelt met de resultaten, is een TrackJack PRO Fiscaal 2 aan te raden.
Het volgsysteem registreert al uw ritten, adressen én kilometers, helemaal conform de fiscus.

 

Bron: Autoblog

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding