Kies uw taal

bijtelling 2022 voor elektrische auto's

Elektrische auto krijgt korting bij betaald parkeren

Elektrisch rijden in Nederland wordt gestimuleerd. Al jaren geldt een lagere bijtelling en enkele weken geleden werd bekend dat er tot € 4.000 subsidie aangevraagd kan worden bij de aanschaf van een elektrische auto. De Nederlandse overheid komt  met een nieuwe maatregel om elektrisch rijden extra te stimuleren. Als het nieuwe wetsvoorstel wordt goedgekeurd, krijgt u binnenkort met de elektrische auto korting bij betaald parkeren.

Emissie verlagen

Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstraat, Stientje van Veldhoven, heeft een wetsvoorstel ingediend dat er voor moet zorgen dat volledig elektrische voertuigen op den duur goedkoper kunnen parkeren dan auto’s met een verbrandingsmotor. Het uiteindelijke doel is om de emissie van auto’s in steden omlaag te krijgen, zodat de luchtkwaliteit verbetert. In het wetsvoorstel worden er nog geen parkeertarieven genoemd. Gemeenten hebben zelf de ruimte om verschillende parkeertarieven te hanteren.

Behandeling wetsvoorstel

Met kentekenherkenning wordt bepaald of de auto die geparkeerd is een volledig elektrische auto is en recht heeft op een lager tarief. Begin september 2020 wordt het wetsvoorstel door de Kamercommissie behandeld. Bij definitieve goedkeuring is het verder aan de gemeenten om te bepalen hoeveel korting er geldt voor elektrische voertuigen.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding