Kies uw taal

Ontwikkelingen elektrische rijden
Ontwikkelingen elektrisch rijden

Ontwikkelingen elektrisch rijden

Bij de internationale perspresentatie van KIA gaf David Labrosse, Hyundai Motor Groups topman van de productplanning, een intrigerend kijkje in de toekomst van elektromobiliteit. Labrosse is positief over de huidige ontwikkelingen. Met een glimlach op zijn gezicht vertelt hij: ”Er staat zoveel te gebeuren, dat we over tien jaar ongeveer naar de huidige ontwikkelingen zullen kijken als nu naar een mobiele telefoon van tien jaar geleden.”

 

Hoogwaardige accu

Eerder zou er al een techniek ontwikkeld zijn om elektrische auto’s razendsnel op te laden. Nu is het vooral de accutechniek en beschikbaarheid daarvan die de komende periode als uitdaging voor de automobielindustrie gezien wordt. ”De benodigde aantallen gaan je voorstellingsvermogen te boven. Terwijl de autowereld nu al meer hoogwaardige accu’s heeft gebruikt dan de elektronica-industrie in heel zijn bestaan.” Ook moet er gekeken worden naar de beschikbaarheid van grondstoffen. De winning en het transport daarvan zorgen al voor complexe opgaven.

 

Dertig keer zoveel vraag

Labrosse: ”Kijk naar de huidige situatie. Het is nu al moeilijk om aan de vraag te voldoen en dat wordt de komende jaren nog veel ingewikkelder. Een verdubbeling van het aantal accucellen, daar kun je je nog wel wat bij voorstellen. Maar bronnen als Bloomberg voorspellen dat we in 2030 al dertig keer zoveel nodig hebben als nu.” Labrosse voorspelt dat er een variatie aan accutechnieken nodig zal zijn om aan de verwachte vraag te kunnen voldoen. ”Wellicht zullen er in een auto twee verschillende types accucellen moeten worden gebruikt. Er wordt nu vaak gesproken van de solid state batterijtechniek. Die laat nog wel even op zich wachten. Hij zal inderdaad heel belangrijk worden, maar ook daar is er niet één oplossing. Er zijn meerdere opties in de techniek en je zult ook op basis van de beschikbare grondstoffen moeten kiezen. Ik noem een van mijn favorieten: lithium-sulfer. Misschien niet de best werkende variant, maar we hebben enorm veel zwavel beschikbaar uit de aardolieraffinage. Gratis en in voldoende hoeveelheden. Terwijl we het nu via zeeschepen de lucht inblazen.”

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding