Kies uw taal

Bijtelling berekenen - trackjack
Geen btw-privégebruik betalen?

Geen btw-privégebruik betalen?

Ondernemers kunnen BTW-kosten van een auto aftrekken indien zij een auto tot hun bedrijfsvermogen rekenen. Ze betalen dan wel een belasting over het BTW-privégebruik dat wordt berekend over het daadwerkelijk aantal gereden privékilometers. 

Alleen met een sluitende kilometerregistratie zijn het aantal kilometers dat wordt meegenomen in de berekening van het btw-privégebruik te bewijzen.  Een ondernemer heeft twee opties:

  •  Er kan gekozen worden om geen kilometerregistratie bij te houden, hierdoor moet er 2,7% over de cataloguswaarde van de auto betaald worden voor privégebruik.
  • Of men kan kiezen voor een sluitende kilometerregistratie   waarmee aangetoond wordt dat er maar 500 km per jaar privé met de auto gereden wordt. Daardoor hoeft er geen bijtelling betaald te worden.

Als er twijfel is over btw-privégebruik of de bijtelling mag de fiscus allerlei gegevens opvragen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld parkeergegevens, maar ook foto’s van verkeerscontrolecamera’s opvragen om te voorkomen dat er fraude wordt gepleegd. Via deze weg, kan er zelfs nog na  enkele jaren alsnog grote bedragen geïncasseerd worden door de fiscus. Ook wordt het privégebruik net als de bijtelling berekend over de cataloguswaarde van de auto en niet over de dagwaarde van een auto. Hierdoor kan men  flinke boetes krijgen.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding