Kies uw taal

Uw zakenauto inruilen tegen een mobiliteitsbudget

In de gemeente Amsterdam is er een pilot gedraaid bij verschillende bedrijven om een mobiliteitsbudget in te stellen. Met een mobiliteitsbudget kunt u een bedrag ter beschikking gesteld krijgen dat gelijk is aan het bedrag dat de werkgever anders kwijt zou zijn aan de leaseauto.

Alternatieve middelen

De pilot is uitgevoerd bij de Amsterdam Zuidas. Werknemers kregen een reisbudget van €1.000,- om alternatieve reismogelijkheden te ervaren. Van alle deelnemers deed 50 procent juist mee om nieuwe alternatieven uit te proberen. Het meest werd gekozen voor de trein, OV-fiets en Uber. Gemiddeld werd er €606,- per maand uitgegeven voor het gebruik van deze vervoersmogelijkheden. Dat is goedkoper dat de gemiddelde prijs voor een leaseauto, namelijk €1.500,- (op de Zuidas). Dit blijkt uit een onderzoek van Arcadis.

Nieuwe pilot

Inmiddels is er een tweede pilot gestart onder werknemers bij 28 verschillende bedrijven op de Zuidas. Ditmaal zijn er medewerkers aan de doelgroep toegevoegd die niet beschikken over een leaseauto, maar met de auto naar het werk gaan.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding