Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

Private Lease steeds populairder

Geschreven door Jim

Het gebruik maken van een leaseauto wordt in Nederland steeds populairder. De Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) schat dat de Nederlandse leasemarkt 798.000 auto’s telt. Dit komt voornamelijk door de populariteit van private lease. In juni 2017 waren er 85.000 private leasecontracten, een stijging van 78% ten opzichte van het jaar daarvoor. Naar verwachting blijft deze stijging aanhouden en wordt het 100.000e private leasecontract begin 2018 afgesloten.

Verdeling leasemarkt

Van de 453.200 personen- en bestelauto’s die nieuw gekocht zijn in 2016, is ruim 45% (206.100) een leaseauto. Dit toont nog maar eens aan dat de leasemarkt groeiende is. Het grootste deel van de leasecontracten wordt zakelijk afgesloten: maar liefst 79,2%. Private lease is populariteit aan het winnen en volgt met 10%. Financial lease, waarbij u de eigenaar bent van de auto (en het economische risico dus bij u ligt), is met 4,8% de minst gekozen contractvorm.

Zakelijk leasen

Kiest uw werkgever ervoor een auto van de zaak beschikbaar te stellen voor de uitvoering van uw functie, dan is er een grote kans dat dit een leaseauto betreft. Het Nederlandse ‘auto van de zaakpark’ bestaat uit 908.500 auto’s, waarvan 582.000 (56%)  zakelijke leaseauto’s zijn. Met een zakelijke auto kunt u nog 500 km privé rijden, zonder dat daarover bijtelling betaald hoeft te worden.

Private lease

De grote stijging van het aantal private leasecontracten heeft voornamelijk te maken met het feit dat de consument graag zorgeloos auto wil rijden tegen vaste kosten. Uit cijfers van VNA blijkt dat private lease 10% van de leasemarkt in beslag neemt. Bij een private lease auto huurt u een auto voor een bepaalde tijd en betaalt u maandelijks een vast bedrag, plus de tankkosten van de auto. De looptijd van een private leasecontract loopt uiteen van 12 tot 60 maanden, waarvan 43% kiest voor een contractduur van tussen de 37 en 48 maanden.

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding