Kies uw taal

Met de auto van de zaak op vakantie

Met de auto van de zaak op vakantie

Het klinkt tegenstrijdig: met uw zakelijke auto op vakantie gaan. Vakantie is een privéaangelegenheid die niets te maken heeft met (de auto van) de zaak. Het is daarom een veelvoorkomende vraag: Mag ik op vakantie met de auto van de zaak?

 

Ja, dat mag

Het mag, al zitten er wel wat haken en ogen aan. Zo krijgt u al snel te maken met de bijtelling, tenzij u minder dan 500 km privé per jaar rijdt. Komt u daarboven, dan dient u een percentage van de cataloguswaarde van de auto op te tellen bij uw inkomen.

 

Geen bijtelling

Wilt u geen bijtelling betalen? Dan moet u kunnen aantonen dat u minder dan 500 km per jaar privé heeft gereden met de auto. Dit kan met een sluitende kilometerregistratie. Het is dus mogelijk om op vakantie te gaan, ook zonder dat u bijtelling hoeft te betalen. Zorg er alleen wel voor dat u niet te ver rijdt, want voor je het weet is de grens van 500 privékilometers per jaar gepasseerd.

 

Wel bijtelling

Betaalt u wel bijtelling, dan kunt u met een gerust gevoel met de auto van de zaak op vakantie. U kunt zelfs alle autokosten die u onderweg maakt aftrekken van de winst. Denk bijvoorbeeld aan tol, parkeerkosten en brandstof. Houd er dus rekening mee dat u deze kosten betaalt met zakelijke betaalmiddelen en vergeet de bonnetjes niet te bewaren.

Partners

TrackJack partner - Deutsche telekom
TrackJack partner - Keurmerk rittenregistratie
TrackJack partner - VZR
TrackJack partner - Intermax
TrackJack partner - ikwordzzper
TrackJack partner - Belastingdienst
TrackJack partner - Informer
TrackJack partner - MTC
TrackJack partner - ZZP Nederland

close