Kies uw taal

10 tips voor de zakelijke rijder

10 tips voor de zakelijke rijder

Voor de zakelijke rijder is het altijd handig om zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van de auto. Op jaarbasis kan het namelijk een hoop geld schelen. Hierbij onze 10 tips voor de zakelijke rijder, samengesteld door BusinessBox.

1. Kies een Youngtimer

Een youngtimer is een auto van minimaal 15 jaar oud. Bij de youngtimer geldt dat er alleen bijtelling over de dagwaarde van de auto betaald hoeft te worden. Dit in tegenstelling tot auto’s die minder dan 15 jaar oud zijn: hiervoor betaalt u bijtelling over de nieuwwaarde van de auto.

2. Voorkom bijtelling

Rijdt u minder dan 500 privékilometers met de auto per jaar, dan hoeft u geen bijtelling te betalen. Het is wel noodzakelijk om dit aan te kunnen tonen. Dit doet u met een (automatische) rittenregistratie, zodat zakelijke en privékilometers gescheiden worden.

3. Automatische rittenregistratie

Het is veel eenvoudiger en kost veel minder tijd wanneer u de ritten automatisch bijhoudt. Dit kan bijvoorbeeld met een TrackJack, die alle ritten voor u registreert. Op deze manier heeft u een sluitende rittenregistratie en hoeft u niets meer op papier bij te houden.

4. Financial lease

Een auto leasen op financial lease is vooral aantrekkelijk voor zelfstandig of startende ondernemers. Doordat de auto op de bedrijfsbalans komt te staan, heeft u het recht om de btw te verrekenen, de rente af te trekken en om de auto op te voeren met investeringsaftrek.

5. Rijdt een bestelwegen met grijs kenteken

Een bestelwagen met een grijs kenteken levert belastingvoordeel op. De wegenbelasting is namelijk veel lager.

6. Zakelijk rijden in een pick-up

Een ondernemer die laadruimte nodig heeft, kan kiezen voor een pick-up. Ook een pick-up kan over een grijs kenteken beschikken. Daarnaast heeft het een exclusieve uitstraling en zijn er meerdere zitplaatsen beschikbaar.

7. Vergelijk autoverzekeringen

Als zakelijke rijder kunt u eenvoudig besparen door het vergelijken van autoverzekeringen. Let op: Kijk naast de vergelijking van de premie ook naar de overige voorwaarden.

8. Bedrijfswagen met grijs kenteken goedkoper in aanschaf

Bij de keuze voor de aanschaf van een nieuwe bedrijfswagen is een grijs kenteken voordeliger. Tevens hoeft u bij de aanschaf geen BPM te betalen.

9. Voordelige occasion kopen

Heeft u als ondernemer geen kapitaal of financiële middelen beschikbaar om een nieuwe auto te kopen? Dan is het verstandig om op zoek te gaan naar een voordelige occasion.

10. Rijd zuinig

Ondernemers die veel onderweg zijn met hun auto kunnen besparen door zuinig te rijden. Dit kan een brandstofbesparing opleveren tot wel 10 procent.

Partners

TrackJack partner - Deutsche telekom
TrackJack partner - Keurmerk rittenregistratie
TrackJack partner - VZR
TrackJack partner - Intermax
TrackJack partner - ikwordzzper
TrackJack partner - Belastingdienst
TrackJack partner - Informer
TrackJack partner - MTC
TrackJack partner - ZZP Nederland

close